Žan Filip Kraso i Piter Olajinka (©MN Press)
Žan Filip Kraso i Piter Olajinka (©MN Press)

Tandem koji je raspalio maštu Delija: Kraso i Olajinka napadaju Niš

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.03.24. | 11:11

Zvezda protiv Radničkog sa dva bonusa

Večiti derbi im je pokazao da mogu, sada je vreme da Crvena zvezda prođe test ličnosti. Jer u okolnostima u kojima će Radnički sa klupe predvoditi bivši direktor Aleksandar Jovanović i sve to dok se Nišlije grčevito bore za opstanak sve osim rutinske pobede šampiona na Čairu predstavljalo bi senzaciju.

A, Crvena zvezda ih ove sezone nije dozvolila mnogo. Bodove je gubila protiv Voždovca, Čukaričkog, TSC-a i Partizana, sve ekipa koje su u tim trenucima igrale zaista dobar fudbal. Radnički se ozbiljno pati i pretnja ispadanja u Mozzart Bet Prvu ligu Srbije istinski se nadvila nad Čairom.

Izabrane vesti

Zvezda je pak u ovom večitom derbiju – uprkos remiju od 2:2 – odigrala verovatno najbolju utakmicu sezone, izuzev onih desetak minuta kada je primila dva gola. Tako uverljivo izgledala je možda još na samom početku takmičarskog ciklusa. Baš u vreme kada su Žan Filip Kraso i Piter Olajinka predvodili navalu crveno-belih i s lakoćom terorisali protivničke mreže.

Potom je došao Šerifa Endiajea i istisnuo Krasoa iz startnih 11, Olajinka je morao da se skloni da bi se na levomk krilu napravio prostor za bonus igrača, ali sada bi konačno opet mogli da zaigraju u tandemu. Endiaje se dobrano potrošio i vreme mu je da odmori, a za bonuse Vladan Milojević ovog puta ne mora da brine.

Prema projekcijama, imaće na terenu od prvog minuta i Ognjena Mimovića, koji je u protiv Partizana demonstrirao da na njega može da se računa, dok bi u vezi – u tandemu sa Gelorom Kangom – trebalo da vidimo Marka Stamenića. Naser Điga će da odmeni povređenog Aleksandra Dragovića, tutorisaće ga Uroš Spajić, jedan od najboljih na terenu u 172. večitom derbiju, dok su u ofanzivnom delu terena preostala dva mesta rezervisana za Osmana Bukarija i In Bom Hvana.

Mada je utisak da sve ovo ne bi smelo ni da bude toliko važno, jer Radnički je redovna mušterija beogradskih crveno-belih. Savladala ga je Zvezda na 13 uzastopnih utakmica, ako računamo i onu jednu u Kupu posle penala. U Nišu na poslednjih deset tri remija i sedam Zvezdinih trijumfa. Ove sezone 1:0 u prvenstvu, pa još pet komada u prvom poluvremenu Kup okršaja.

Još ako Kraso i Olajinka budu gladni lopte kako se očekuje, jer prvi starter nije bio od novembra, dok se drugi razigrao tek posle dolaska Vladana Milojevića, mogao bi Čair teško da strada.

RADNIČKI NIŠ – CRVENA ZVEZDA

/TV Arena Sport Premium 1, 19.00/

Stadion: Čair

Sudija: Marko Ivković

Radnički Niš (4-3-3): Vasiljević – Faj, Jamkam, Vojnović, Petrović – Stajić, Luković, Frej – Belaković, Vukić, Bamidele.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer – Mimović, Điga, Spajić, Rodić – Stamenić, Kanga – Bukari, Hvan, Olajinka – Kraso.

MOZZART BET SUPERLIGA, 25. KOLO

Utorak

TSC - Mladost 4:1 (1:0)

/Ćirković 2, 67, Pantović 58, Jovanović 71 – Veličković 74/

Čukarički - Spartak 2:2 (1:0)

/Adžić 29 , 51 - Martinović 55 , Ubiparip 80/

Novi Pazar - Voždovac 2:2 (1:1)

/Suma 13, 55p - Vilka 22, Savić 90+4/

Javor - Radnik 2:1 (2:0)

/Gojković 4, Mićić 32 – Oreščanin 83/

IMT - Vojvodina 1:3 (0:1)

/M. Luković 83 - Lambulić 10ag, Seri 59, 90+3/

Sreda

14.00: (1,90) Radnički 1923 (3,45) Železničar (3,80)

16.55: (1,20) Partizan (6,75) Napredak (14,0)

19.00: (14,0) Radnički Niš (6,50) Crvena zvezda (1,17)



tagovi

Žan Filip KrasoPiter OlajinkaFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara