Lautaro Martinez i Romelu Lukaku (©Reuters)
Lautaro Martinez i Romelu Lukaku (©Reuters)

Tandem La-Lu najavio titulu; Dibala se vratio i pomogao Pirlu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.04.21. | 20:43

Inter preko Sasuola otišao na +11, Juventus pobedom nad Napolijem preskočio Atalantu

Identične pobede domaćina u odloženim utakmicama Serije A. Jedna očekivana, druga uz mnogo manje neizvesnosti nego što se pretpostavljalo.

Inter je golovima Romelua Lukakua i Lautara Martineza savladao Sasuolo 2:1 i pobegao drugoplasiranom Milanu na 11 bodova razlike, dok su tri boda protiv Napolija i treće mesto Juventusu doneli Kristijano Ronaldo i povratnik na teren posle tri meseca, Paulo Dibala.

Izabrane vesti

Već u 10. minutu milanskog duela mogao se naslutiti ishod, kada je belgijski centarfor odlično reagovao glavom na centaršut Ešlija Janga. Na sigurnijih 2:0, ipak, domaćini su pričekali do 67. minuta. Lukaku je ovaj put bio asistent u kontranapadu posle akcije iz koje su gosti tražili penal, ali nisu ga dobili. Dok su oni širili ruke, Martinez se sjurio ka njihovom golu i preciznim udarcem duplirao prednost.

U 85. minutu Hamed Traore je pogodio za Sausolo na dodavanje Filipa Đuričića - mada se ne može reći da mu je to bila namra - ali nije bilo dovoljno vremena da bi gosti izbegli poraz. Zatvorili su Interovi igrači sve prilaze svom golu do kraja i obezbedili osmu uzastopnu pobedu. Titula je na dohvat ruke, prva od 2010. godine, a ukupno 19.

Duel Juventusa i Napolija iz 3. kola više puta je odlagan, a prvobitno jer gradske vlasti nisu dozvolile fudbalerima svog kluba da putuju na sver države zbog pandemije virusa korona. Utakmica je tada registrovana pobedom Torineza 3:0, međutim, kasnije je uložena žalba Napolitanaca i odlučeno da, ipak, bude odigrana.

Upravo se od Napolijevih fudbalera mnogo više očekivalo, ali sve do finiša imali su samo jednu priliku, preko Lorenca Insinjea. Upravo je on realizovao penal. dosuđen u 88. minutu posle faula Kjelinija na Osimenu i uneo neizvesnost, međutim, kako je ovo veće izgledala odbrana Juventusa najbolje oslikava uklizavanje De Lihta u nadoknadi i blokiran šut Osimenu iz kog bi vrlo verovatno lopta završila iza Bufonovih leđa.

Odličnu defanzivu domaćini su krunisali dobrim akcijama u napadu. Igrao se 13. minut kada je Federiko Kijeza promešao Insinjea i Hisaja na desnoj strani, a onda pronašao Ronalda pred golom rivala. Gotovo rutinski, iz prve, reagovao je Portugalac.

U 73. minutu, samo četiri po ulasku na teren u prvoj utakmici nakon tri meseca pauze zbog povrede, Paulo Dibala je prelepim udarcem sa ivice kaznenog završio dug napad svog tima. Pogodio je malu mrežu i omogućio svom treneru Andrei Pirlu da obriše znoj sa čela zbog pritiska stvorenog usled loših rezultata. Podsetimo, Juve je pred ovu utakmicu odigrao 2:2 sa gradskim rivalom Torinom, a pre toga izgubio kod kuće od Beneventa 0:1.

Sada se lakše diše, preskočena je Atalanta, a mesto u Ligi šampiona dostupnije.

SERIJA A – ODLOŽENI MEČEVI

Sreda

Juventus - Napoli 2:1 (1:0)

/Ronaldo 13, Dibala 73 - Insinje 90/

Inter - Sasuolo 2:1 (1:0)

/Lukaku 10, Martinez 67 - Traore 85/



tagovi

Lautaro MartinezRomelu LukakuPaulo DibalaKristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara