Tandem na koji je Stara dama dugo čekala

Vreme čitanja: 4min | sre. 31.08.22. | 16:34

Veljko Simić i Nemanja Nikolić režiseri Vošinih trijumfa...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Priredili su juče fudbaleri Vojvodine svojim navijačima na Karađorđu noć za pamćenje. Još jednom su svedočili lepršavoj igri Stare dame, koja je uspela da posle tri vezana remija pregazi Radnički iz Niša i ubedljivo slavi (3:0).

Izabrane vesti

Još jednom se pokazalo ko je motor ekipe. Dugo se u taboru Lala čekalo na dvojac koji može da vuče ekipu unapred, da u kontinuitetu razmenjuje asistencije i postiže pogotke. I po svemu sudeći – a osam kola je dovoljno da se donesu barem prvi zaključci – Novosađani u Veljku Simiću i Nemanji Nikoliću imaju tandem koji mnogo obećava. Tandem koji će, ako nastavi u ovom ritmu, mnogo puta razgaliti srca navijača i iznuditi aplauze, kao što je to već bio slučaj posle akcija u njihovoj režiji. Nosio je ovaj dvojac dresove večitih rivala (Simić Crvene zvezde, a Nikolić Partizana), ali vrlo lako se može desiti da ih pamte po partijama na Karađorđu, u sezoni kada oko 4.000 gledalaca dolazi na stadion i kada se, slobodno se može reći, fudbal vratio u Novi Sad.

Veljko Simić je i prošle sezone bio najbolji pojedinac u dresu Novosađana, iako je sezona bila za zaborav, budući da nisu uspeli da izbore izlazak na evropsku scenu. Međutim, dolaskom Nemanje Nikolića i on je prebacio u više brzine. O njihovoj dobroj saradnji svedoče i brojke. Simić i Nikolić strelci su zajedno osam pogodaka od ukupno 14 koliko ih je Vojvodina zabeležila u dosadašnjem delu sezone Mozzart Bet Superlige. Osim toga, Nikolić ima dve asistencije i upravo je oba puta gol namestio Simiću. Uz to, statistika kaže da i jedan i drugi imaju oko 30 odsto učešća u akcijama posle kojih su izabranici Milan Rastavca stizali do gola.

Čak i da zanemarimo statistiku i prepustimo se utisku, i laici bi uočili da najveća opasnost protivnicima preti kada su u naletu Simić i Nikolić. Mnogo puta je već viđeno da u situacijama kad ne može sam da se izbori u kaznenom prostoru protivnika, Nikolić lepo odloži loptu za Simića koji to iz drugog plana odlično isprati. Najsvežiji primer jeste sinoćnji, kada je pomenuti tandem potpisao drugi pogodak početkom drugog poluvremena. Odličan cenatršut uputio je Stefan Đorđević, Nikolić potom glavom sjajno spustio loptu za Simića na penaltik i Novosađani su duplirali prednosti i rešili pitanje pobednika, a Simić postigao svoj pet ovosezonski gol.

Tako je Nikolić zvanično upisao jednu asistenciju u meču protiv Radničkog, ali i te kako velike zasluge za prvi gol idu takođe na konto Vošinog špica: izuzetno atraktivno je petom vratio loptu na nekih pet matera za Kabića, koji je pogodio prečku, što je omogućilo Baraju da rutinski savlada gostujućeg čuvara mreže.

Svako ko je malo redovnije pratio utakmice Vojvodine u ovoj sezoni, može osetiti razliku u igri kada Nikolić i Simić nisu u sastavu. Tada i Radnik iz Surdulice, koji je pri dnu tabele, bude preveliki zalogaj, što se moglo videti u prošlom kolu. Simić je tu utakmicu propustio zbog suspenzije (crveni karton), a Nikolić zbog manje povrede. Epilog je bio ne samo nerešen ishod protiv u tom momentu poslednjeplasiranog tima na tabeli (1:1), već i poprilična bezidejnost u igri, nedostatak energije i kreativnih rešenja.

Pokazao se i u Lazarevcu protiv Kolubare potencijal ovog dueta, bez obzira što na kraju izabranici Milana Rastavca nisu uspeli do celog plena (2:2). To je bio prvi meč ove sezone u kojem su Lale jurile zaostatak, a bod su svojim pogocima doneli upravo Simić i Nikolić, dokazavši da su spremni da povuku tim i u psihološki teškim trenucima, odnosno u momentima kada timu baš i ne ide po planu.

Iako je uvreženo mišljenje da su najistureniji napadači po prirodi sebični, jer im i jeste glavni zadatak da postižu pogotke, Nemanja Nikolić u praksi to demantuje.

O tome je govorio i Veljko Simić, navodeći da mu je najveće zadovoljstvo da igra upravo sa njim.

Najveće mi je uživanje da igram sa Nikolićem. Rekao sam mu da je najnesebičniji špic sa kojim sam ikada igrao, jer su najistureniji napadači obično fokusirani na golove, što je normalno, to se od njih traži. Ali on je sposoban i da postigne gol i da asistira”, kazao je Simić prilikom jednog intervjua za Mozzart Sport.

Voša nema mnogo vremena za predah, već u nedelju čeka je novi izazov na Karađorđu protiv Voždovca, a u taboru Lala veruju da će još jedanput zablistati tandem Nikolić – Simić i doneti nova tri boda.


tagovi

Mozzart Bet Superligaveljko simićNemanja Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara