Timoti Vea (Reuters)
Timoti Vea (Reuters)

Tata je legenda Milana, sin je nova snaga Juventusa, a potpisuje i Alegrijev miljenik

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.06.23. | 12:17

Stara dama završila dva bitna posla

Krenuo je i Juventus. Pala su dva bitna dogovora, potpisi su samo formalnost.

Dres Stare dame će makar još jednu sezonu nositi Adrijen Rabio, a na petogodišnju vernost će se obavezati Timoti Vea.

Izabrane vesti

Ostanak francuskog veziste je već mesecima jedan od prioriteta Juventusa i dugo su trajali naporni pregovori sa zahtevnom majkom Veronikom koja zastupa Rabioa kao agent. Mančester Junajted je pokazao ozbiljno interesovanje, mogao je da plati više ali poslednje vesti sa Apenina glase da je postignut dgovor. Rabio će za platu od 7.000.000 evra neto produžiti ugovor na godinu dana. A tu su i bonusi sa kojima bi njegova plata mogla da naraste do 9.000.000 ili čak 10.000.0000 evra godišnje što će ga učiniti najplaćenijim fudbalerom Serije A. Aktuelni ugovor mu je isticao za tri dana i Juve bi ga izgubio bez obeštećenja. A Alegri bi izgubio svog omiljenog fudbalera u kojeg ima neograničeno poverenje. Sada je Juve mirniji. Makar na nekoliko meseci. A od januara opet natezanje sa igračem i njegovom majkom...

Pored Rabioa, potpis na ugovor sa Juventusom će staviti krilni napadač Timoti Vea iz Lila. Sin slavnog Žorža, legendarnog fudbalera Milana i po mnogima najboljeg afričkog fudbalera svih vremena, je utanačio sve detalje transfera. Lil je pristao na obeštećenje od 12.000.000 evra (sa bonusima koji iznose otprilike 2.000.000), a američki reprezentativac na petogodišnji ugovor vredan 2.000.000 neto po sezoni. Lil je na početku tražio 15.000.000 evra ali je Juve uspeo da izdejstvuje poivoljniju cenu.

Iako je karijeru počeo kao špic, pa je kasnije prebačen na krilo, Vea je u poslednjoj sezoni u više navrata igrao i na poziciji spoljnjeg igrača, osnosno ofnazivnog desnog beka. I baš tu bi Alegri mogao da ga koristi u formaciji sa trojicom štopera. Umesto Huana Kvadrada kojem ističe ugovor i nije pristao na produžetak uz platu od 1.500.000 evra godišnje pošto je do sada zarađivao duplo više. Blizu je odlaska u Fenerbahče...

Pred Juventusom je još dosta posla na letnjoj pijaci. Moraju da prodaju nekog od kapitalaca (Vlahović, Kjeza ili Bremer) da bi sakupili pare kao i da se reše trojice igrača koji se vraćaju sa neuspešnih pozajmica: Vestona Mekenija, Denisa Zakarije i Artura Mela. Za Zakariju je ozbiljno zagrizao Vest Hem, dok bi Brajton mogao da pruži poslednju šansu Brazilcu Arturu.

Tek kada reši ta pitanja, Juve može da krene po još nekog od kapitlanih pojačanja za vezni red. Mete su Sergej Milinković Savić iz Lacija i Davide Fratezi iz Sasuola.


tagovi

Timoti VeaLetnji prelazni rok 2023Adrijen Rabio

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara