Tavamba u dresu reprezentacije Kameruna (© AFP)
Tavamba u dresu reprezentacije Kameruna (© AFP)

Tavamba: Kamerun i Srbija zajedno u finalu Mundijala

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.04.22. | 09:10

„Navijači Partizana su mi pružili mnogo ljubavi i znam da će zbog mene navijati i za Kamerun“, kaže bivši centarfor crno-belih

Srbi se nadaju da bi, za početak, mogli da izađu iz grupe, Kamerunci su u euforiji što su na dramatičan način prošli Alžir, a Leandre Tavamba se nada kako bi selekcije te dve zemlje mogle ne samo da završe ispred Brazila i Švajcarske, već da se bore za titulu prvaka planete!

Taj stav je snažni napadač preneo ovdašnjoj javnosti odmah posle žreba za Mundijal u Kataru, koji je spojio njegovu otadžbinu sa državom u kome je igrao možda i najbolji fudbal karijere i obezbedio unosni transfer u Saudijsku Arabiju.

Izabrane vesti

Čak uspeo da stigne do dresa državnog tima, preživi dramatične kvalifikacije i sad puca od samopouzdanja.

„Naravno, obe zemlje mogu da budu iznenađenje u ovoj grupi. Voleo bih da zajedno stignemo do poslednje utakmice Svetskog prvenstva. To što smo u istoj grupi zaista je posebno za mene, imaću priliku da „sve moje porodice“ budu na istom stadionu. Nadam se odličnoj zabavi, da ćemo zajedno da uživamo u spektaklu“, preneo je centarfor saudijskog Al Tavona na stranicama Sportskog žurnala.

Prema oceni momka koji se za dve sezone uselio u srca Partizanovih navijača, tim Rigoberta Songa bi mogao da bude zahtevan rival svim rivalima ove zime. Na kraju krajeva, sjajno je izgledao na Kupu afričkih nacija, kad je osvojio treće mesto.

Svetsko prvenstvo je uvek specifično takmičenje, svaki protivnik mora da se shvati ozbiljno, bez obzira na imena, reputaciju i trenutnu formu. Srećan sam što ima mnogo kvaliteta, a iskreno se radujem što se u Kataru nalazi i Srbija, zemlja koja ima posebno mesto u mom srcu. Biće ovo ujednačena i izuzetno takmičarska grupa u kojoj će detalji praviti razliku“, dodao je Tavamba Večernjim novostima.

Nije želeo Džin iz Juande da apostrofira nijednog pojedinca iz tabora Orlova, mada je i njemu zapalo za oko koliko je sastav Dragana Stojkovića Piksija drugačiji nego u vreme kad je igrao na srpskim terenima.

Mogu da kažem da poznajem mnogo srpskih igrača, sa nekima sam igrao zajedno u Partizanu, dok sam one sa kojima nisam imao priliku da budem u timu gledao dok sam živeo u Beogradu. Teško je reći ko je najbolji igrač reprezentacije Srbije, imate izuzetno kompaktan nacionalni tim u kojem je sve u službi kolektiva. Opasnost protivniku preti praktično sa svih strana. Možda u ovom trenutku i ne bih mogao da izdvojim nekoga kao prvu zvezdu tima, ali je sigurno da je ove sezone najviše napredovao Dušan Vlahović“.

Pošto je plasman na Mundijal taze overen, Tavamba se i dalje susreće sa velikim brojem čestitki iz Beograda.

Nisam stigao da razgovaram ni sa jednim srpskim igračem, jer smo imali dugo putovanje iz Alžira, ali sam na društvenim mrežama dobio mnogo čestitki i poruka podrške od navijača Partizana i ovom prilikom im se svima zahvaljujem na lepim željama. Navijači Partizana i Srbije pružili su mi mnogo ljubavi i znam da će zbog mene navijati i za Kamerun“, zaključio je u poruci za Žurnal, Lenadre Tavamba.

PARTIZAN ĆE SE RADOVATI ŠAMPIONSKOM PEHARU

Poslednji put Partizan je bio prvak baš kad se u timu nalazio i Lenadre Tavamba, uz Leonarda i Đurđevića možda ključna karika za rasplet šampionske trke u proleće 2017. Ove godine crno-beli su konkurentni i imaju šansu da repriziraju podvig iz mandata trenera Marka Nikolića.

„Pratim Superligu pažljivo i naravno navijam da Partizan stigne do titule. Vidim da su večiti rivali izjednačeni na vrhu, a da Zvezda ima bolju gol-razliku. Očekujem da uzbuđenje potraje bukvalno do poslednjeg kola i nadam se da će se crno-beli na kraju radovati šampionskom peharu“, pojasnio je Tavamba za Novosti.


tagovi

reprezentacija KamerunaLeandre TavambaLendre Tavamba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara