Leandre Tavamba (Printscreen tviter nalog)
Leandre Tavamba (Printscreen tviter nalog)

Tavamba zaratio sa Saudijcima: On traži 1.000.000, oni 3.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.07.20. | 14:53

Kamerunac "zaratio" sa upravom Al Tavuna

Leandre Tavamba može da napusti Al Tavun, ali samo ukoliko zainteresovani klubovi uplate minimum 3.000.000 dolara koliko na ime obeštećenja zahtevaju u upravi arapskog tima.

Problem je samo što Tavamba ima sasvim drugačiju verziju. Kamerunski napadač naime tvrdi da je njegov dvogodišnji ugovor sa Saudijcima istekao početkom ovog meseca pošto je klub propustio šansu da u predviđenom roku produži ugovor sa miljenikom Partizanovih navijača. Da je to uradila Tavambina primanja bi istina porasla za 1.000.000 dolara. I tu je nastao problem. Tavamba odbija da produži ugovor dok ne dobije povišicu, posebno jer prema pisanjima arapskih medija ima unosne ponude drugih klubova, uprkos ne baš najsjajnijoj sezoni, a Uprava prema njegovim rečima nema nameru da ispuni obećano.

Izabrane vesti

Pritom, Tavamba tvrdi kako klub po zakonu ne može automatski da produži ugovor bez pristanka igrača, te da je čitav posao trebalo završiti pre nego što je ušao u poslednjih šest meseci. Tada mu međutim iz uprave kluba nisu ni nudili opciju ostanka.

Tavamba je želeo da klubu izađe u susret i ostane sa timom u naredna tri meseca kako bi pomogao ekipi da završi prvenstvo, ali kako kaže, iz Al Tavuna nemaju nameru da mu ponude kratkoročni ugovor. Iz arapskog kluba su poručili da bi, ukoliko se Tavamba uskoro ne pojavi na treningu, slučaj mogao da završi u Fifi, kako bi bila donesena konačna presuda.

Da podsetimo, Tavamba je u Al Tavun stigao iz Partizana 2018. godine i bio važan član tima koji je osvojio Kup, jedini trofej u istoriji žuto-plavih.


tagovi

Leandre Tavamba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara