Levandovski (©Reuters)
Levandovski (©Reuters)

Tebas izričit: Barselona ne može da kupi Levandovskog

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 13:30

„Imaju gubitak veći od 500.000.000 evra u poslednje dve godine“, kaže predsednik La Lige

Na kraju balade možda neće biti važno da li je Bajern pristati da proda Roberta Levandovskog Barseloni. Prosto, Katalonci možda neće imati mogućnost da dovedu poljsku gol-mašinu.

Tako tvrdi predsednik La Lige Havijer Tebas, koji je rekao da su dugovi Barselone toliki, rupa u finansijskom bilansu, da ne vidi šansu kako bi klub sa Nou Kampa mogao da dovede Poljaka.

Izabrane vesti

Možda će neko pomisliti da su to mrtve reči na papiru, ali propisi i Tebas su bili ključna tačka zbog koje je Lionel Mesi otišao iz Barselone, jer nije mogao da se uklopi u finansije kluba.

Tebas je u razgovoru za Marku na temu Barse i Levandovskog rekao:

Brojevi su jednostavna stvar. Kada imaš gubitak od preko 500.000.000 evra u poslednje dve godine, moraš prvo to da pokriješ, pa onda tek da dovodiš igrače. Levandovski ima ugovor sa Bajernom na još godinu dana, pa kada uzmemo u obzir njegovu platu i sumu koju Nemci traže za obeštećenje, ne vidim kako bi Barselona mogla da ga dovede“, jasan je Tebas.

U teoriji, spas bi mogla da bude prodaja igrača. Recimo, Frenkija de Jonga, koji bi mogao da završi u Mančester junajtedu.

To bi moglo da bude rešenje, ali zavisi kolika će ta prodaja da bude. Recimo, aki bi iz cele kalkulacije, u kojoj su prodaja igrača, pa plaćeno obeštećenje i plata za drugog, ostavili Barselonu u plusu od 100.000.000 evra. De Jong bi mogao to da donese. Ako uopšte planiraju da ga prodaju“, ocenjuje Havijer Tebas.

Prema informacijama medija, Levandovski se dogovorio sa Barselonom da zarađuje 9.000.000 evra na Nou Kampu i da potpiše trogodišnji ugovor. A, očekuje se da Bajern pristane na obeštećenje od 40.000.000 evra. U Barseloni, očigledno, veruju da će uspeti da „zakrpe“ sve finansijski...


tagovi

Robert LevandovskiHavijer TebasBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara