©Starsport
©Starsport

Tekstilac raspucan pred gostovanje OFK Beogradu, podrhtavaće Stara Karaburma u sredu

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.09.23. | 18:33

Drugi ubedljiv poraz Grafičara (0:4)

Poraz od Novog Sada (0:1) u prethodnom kolu nije uzdrmao Tekstilac koji se ubedljivom pobedom na domaćem terenu protiv Grafičara (4:0) vratio na željeni kolosek i tako režirao idealnu uvertiru u derbi Mozzart Bet Prve lige protiv OFK Beograda.

Pretendenti na najviše pozicije u prvoligaškom karavanu, u sredu će u okviru 9. kola odmeriti snage na Staroj Karaburmi, a poslednja izdanja obe ekipe najavljuju utakmicu za uživanje.

Izabrane vesti

Povratak na pobednički kolosek kluba iz Odžaka najavio je Sredojević u 23. minutu golom posle kornera koji je izveo Davidović.

Ponovo je korner bio koban po goste u 31. minutu. Ovaj put je Stojanović uputio udarac iz ugla, dok je sopstvenu mrežu zatresao Petrović.

Rezultat iz prvog poluvremena ostao je na snazi do 71. minuta kada je dugu loptu Stojanović glavom prosledio do Zekića koji je uvećao prednost i praktično otklonio i najmanje dileme po pitanju ishoda.

Najzad, konačnih 4:0 deset minuta kasnije postavio je Ukačukvu i tako stavio tačku na četvrti trijumf Tekstilca u osam kola.

Zanimljivo je da prve tri pozicije u Mozzart Bet Prvoj ligi posle osam kola zauzimaju timovi koji su pre nekoliko meseci bili članovi srpskoligaškog društva pa su iza OFK Beograda koji ima 22 boda, Tekstilac sa sedam manje, odnosno Smederevo koje je osvojilo 14 bodova.


MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 8. KOLO

Petak

Inđija - OFK Beograd 0:2 (0:2)

/Đermanović 31, Marković 45/

Kolubara - RFK Novi Sad 4:1 (1:0)

/Stanisavljević 28, Kočović 48, Damnjanović 67p, Đokić 72 - Vlalukin 77/

Mačva - Sloboda 0:0

Subota

Mladost - Jedinstvo 3:4 (1:2)

Radnički SM - Dubočica 1:1 (0:0)

Smederevo - Radnički NB 2:1 (0:1)

Tekstilac - Grafičar 4:0 (2:0)

/Sredojević 23, Petrović 31ag, Zekić 71, Ukačukvu 81/



tagovi

Tekstilac OdžaciGrafičarMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara