Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Ten Hag potvrdio: Ronaldo odbio da uđe u igru, i nije mu prvi put! Neprihvatljiv potez...

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.10.22. | 13:39

Portugalac se i na pripremnoj utakmici sa Rajo Valjekanom oglušio o naredbu Holanđanina

Kristijano Ronaldo je izolovan od prvog tima, podigla se prašina na Old Trafordu i upalio crveni alarm. Prvoj zvezdi tima izrečena je mera treniranja sa rezervistima, ovoga jutra radio je sa momcima do 21 godine. Za derbi sa Čelsijem u Londonu neće konkurisati, ostaće u Mančesteru da trenira. Sve odluke su posledica odbijanja Portugalca da uđe u igru u finišu meča sa Totenhemom.

Portugalski as bio je glavna tema i posle trijumfa nad Totenhemom, ali i pred duel sa londonskim Plavcima. Sve ostalo moglo se podvesti pod kategoriju propratno na konferenciji za medije. Jedino što je sve prisutne zanimalo je kakav je status Kristijana Ronalda i koja je pozadina priče. Nedvosmisleno je Erik ten Hag odgovorio na pitanje: Da li je Ronaldo odbio da uđe u igru protiv Totenema? Kratko i jasno: „Da“. I Portugalcu to nije prvi put...

Izabrane vesti

Oglušio se Kristijano Ronaldo o naredbu Holanđanina i tokom pripremne utakmice sa Rajo Valjekanom koja je igrana u Finskoj, zataškali su to na Old Trafordu, ali kada je portugalski as ponovio ispad, Erik ten Hag nije imao kud. Poslao ga je u svlačionicu i Pandorina kutija je otvorena.  

„Mislim da je sve jasno. On ostaje važan igrač u timu. Ja sam menadžer, odgovoran sam za red i kulturu ovde, moram da postavljam standarde i vrednosti, i moram da ih kontrolišem. Posle Valjekana sam mu rekao da je to neprihvatljivo, ovo mu je bio drugi put. Moraku da postoje posledice. Nedostajaće nam sutra. Njegovo odsustvo je minus za naš tim, ali je važno napraviti ovakav potez za stav i mentalitet grupe. Moramo da se fokusiramo na Čelsi, taj meč je sada bitan“, rekao je Erik ten Hag na konferenciji za medije pred put u London.

Kristijano Ronaldo se oglasio putem društvenih mreža, izvinjenje saigračima i treneru nije uputio. Bar ne javno. Od juče je na specijalnom režimu, u Karingtonu trenira odvojeno od ostatka grupe i to su prve posledice koje trpi. Da li će i biti još zavisiće ponajviše od njega samog.

„To će se odraziti na njega, ali i na sve ostale. Rekao sam još na početku sezone da će sledeći put morati da bude posledica. Fudbal je timski sport, a vi morate da ispunite određene standarde“, istakao je Holanđanin i dodao:

„Razumem da postoje pitanja o tom događaju, ali pred nama je velika utakmica. Moj fokus je na utakmici sa Čelsijem, takođe i igrača. Moramo da pobedimo, da budemo koncentrisani i odigramo što bolje možemo. Kada igrate i baviote se fudbalom, uvek ima buke i glasina. Morate da se fokusirate“.

Kristijano Ronaldo (©Reuters)Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Za gostovanje Čelsiju olandski strateg neće moći da računa na Antonija Marsijala, isključio je Erik ten Hag mogućnost da se Francuz ovoga vikenda pojavi na terenu, a u trenažni proces vratio se Hari Megvajer.

Mančester junajted je protiv Totenema odigrao najbolji meč ove sezone, ekipi je poraslo samopouzdanje i ako se izuzme derbi sa Mančester Sitijem, u „velikim“ utakmicama igra mnogo bolje nego u „malim“. Dobio je Liverpul i Arsenla, a od Čelsija nije izgubio u poslednji devet utakmica u Premijer ligi...

„Sjajno je igrati na Old Trafordu pred našim navijačima, fenomenalno iskustvo. Protivnici ne vole da dolaze na Old Traford. Ali, volim da igram i u gostima, stadionu u Premijer ligi su fantastični. Za mene nikada nije problem da igram van kuće. Teren je iste veličine, na terenu je 11 protiv 11 igrača, sudija... Uvek imamo veliku podršku naših navijača“, zaključio je Holanđanin.


tagovi

Kristijano RonaldoErik ten HagMančester JunajtedPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara