Erik ten Hag (©Reuters)
Erik ten Hag (©Reuters)

Ten Hagov život u paralelnom univerzumu i iskrivljena stvarnost: Junajted napreduje, igra hrabro i ide u pravom smeru

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.12.23. | 17:39

I tvrdi kako nema problema, kako nema zamerki unutar tima na strategiju…

Brojni parametri ukazuju na to da Mančester junajted u skorije vreme ne pamti gori start u Premijer ligi, spletom okolnosti nije daleko od mesta koje vode u Evropu, međutim, slika je potpuno drukčija kada se susretne sa timovima iz vrha. Ili kada zakorači na terenu u Ligi šampiona.

Bez pobede je Erik ten Hag protiv najboljih engleskih klubova na gostovanjima, ali holandski strateg vidi nešto što (skoro) niko ne vidi: da Junated napreduje, igra hrabro i ide u pravom smeru. Više to liči na život u paralelnom univerzumu i iskrivljenu stvarnost, ono što bi glavni odgovorni za stvari na terenu i u svlačionici želeo da vidi.

Izabrane vesti

Mančester junajted u Ligi šampiona stoji iznad ivici ambisa, nalazi se u bezizlaznoj situaciji. Izgubio je i od Fulama na Sent Džejmsis Parku, prekinuo niz pobeda u Premijer ligi, a sutra mu predstoji i duel sa Čelsijem (21.15), jedinim velikanom koji se nalazi u težoj poziciji. Iako je mnoštvo negativnih stvari vezanih za rezultate, Holanđanin vidi pregršt pozitivnih.

“Pogledajte samo povratak protiv Brentforda, utakmicu sa Barnlijem ili Fulamom. Tim je pokazao sjajan karakter, veliku odlučnost i zajedništvo. Ne možete da igrate sjajan fudbal ako nema zajedništva. Ima mnogo glasina o strategiji, ali one nas ne ometaju. Prolazimo kroz tranzicioni period, ali znamo svoj put i idemo u pravom smeru”, rekao je Erik ten Hag pred duel sa Čelsijem i nastavio:

“Tim napreduje, mladi igrači nadolaze. Možete da vidite potencijal, moći će da doprinesu Mančester junajtedu u budućnosti”.

Erik ten Hag (©Reuters)Erik ten Hag (©Reuters)

Holandski trener tvrdi i kako nema problema, kako nema zamerki unutar tima na strategiju.

“U svakom timu postoje igrači koji ne igraju ili igraju manje, i zbog toga nisu srećni. To je normalno. Oni moraju da čekaju šansu i ona će doći. Ali, ne, nema problema”.

Džejdon Sančo odavno ne konkuriše za sastav, izopšten je iz klupskih dešavanja posle ispada i poruka na društvenim mrežama. Smatra da je u nemilosti trenera, da je žrtveni jarac, a najsrećniji nije ni Rafael Varan, koji je sklonjen u drugi plan iz “taktičkih razloga”.

Nezadovoljstva ima, ali Erik ten Hag na to gleda kao na sporadične slučajeve.

“Uvek slušam igrače, dajem im priliku da iskažu svoje stavove. Ako igrači imaju drugačije mišljenje, naravno da ću ih saslušati. Možda jedan ili dva (misle da treba da se igra drugačije prim. aut), ali generalno se ne radi o većini, oni hoće da igraju baš ovako: proaktivno, dinamično, hrabro. To je ono što žele”.

Alehandro Garnaćo i Erik ten Hag (©Reuters)Alehandro Garnaćo i Erik ten Hag (©Reuters)

Novinarima Skaj sportsa, Mančester ivning njuza, Mirora i I-Es-Pi-Ena zabranjeno je da prisustvuju konferenciji pred Čelsi, jer nisu konsultovali klub pre objavljivanja pojedinih informacija, što dovoljno govori o tome kakvo je stanje u klubu. Možda baš i zbog toga Erik ten Hag pokušava da potencira samo pozitivne stvari.

“Videli ste nastupe protiv Evertona i Galatasaraja, vidite da napredujemo, videli ste taj gol (makazice Alehandra Garnaća prim. aut). Mislite da je moguće postići takav gol ukoliko igrači ne prihvataju zamisli i direktive?”, upitao je Holanđanin i još jednom stavio akcenat na utakmice pre gostovanja Njukaslu:

“Igrali smo veoma dobro protiv Evertona i Galatasaraja i postigli veoma dobre golove”.

Za kraj i malo kritika zbog poraza od Njukasla. Blagih.

“Mogli smo da budemo malo odlučniji. Pali smo, ali nismo daleko (od vrha prim. aut), što je dobro. Nismo roboti, kada igrate tri utakmice u šest dana, teške utakmice, umor može da napravi problem. Nije to izgovor. Protiv Njukasla nismo zadovoljni učinkom, prvenstveno igrači. Samokritični su, svi znamo da moramo bolje od ovoga”, završio je Erik ten Hag.



tagovi

Mančester JunajtedErik ten Hag

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara