Frenki De Jong (Reuters)
Frenki De Jong (Reuters)

Ten Hagova rekonstrukcija ne ide po planu: De Jong sve dalje, tanka ponuda Eriksenu

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.22. | 10:54

Mančester Junajted bez napretka u lovu na kapitalna pojačanja

Nemanja Matić je otišao u Romu, Pol Pogba odlazi u Juventus, Džesi Lingard i Huan Mata su slobodni i traže nove klubove... Veznom redu Mančester Junajteda ovog leta sledi ozbiljna rekonstrukcija. Sigurni su samo Fred, Bruno Fernandeš i Skot Mektomini. Drugu šansu bi trebalo da dobije i Doni van de Bek koji se vratio sa pozajmice iz Evertona. To su tek četvorica igrača sredine terena.

Pojačanja su neophodna, a novi trener Erik Ten Hag ima želje koje će klub pokušati da mu ispuni. Holanđanin želi „svoje dete“ Frenkija de Jonga i danskog reprezentativca Kristijana Eriksena koji je slobodan igrač.

Izabrane vesti

Ten Hag je lansirao De Jonga u Ajaksu posle čega je mladi Holanđanin za 86.000.000 evra prešao u Barselonu. Trebalo je da bude dugogodišnji stub Barsine igre i plejmejker kakav se čekao od dolaska Ćavija ali se i on utopio u sivilo koje je zavladalo u katalonskom gigantu poslednjih godina.

Dolazak Ćavija na klupu je oživeo Barsu i De Jonga, ali ogromna finansijska šteta koju je napravilo prethodno rukovodstvo je nateralo aktuelne čelnike kluba da stave Holanđanina na transfer listu. Barsi je do 30. juna  potreban veliki novac od prodaje igrača i rešeno je da se žrtvuje De Jong čija vrednost je među najvećima. Trener Ćavi bi ga rado zadržao ali shvata i ekonomske interese kluba...

Mančester Junajted i Ten Hag su videli šansu i krenuli u misiju dovođenja holandskog veziste. Prva ponuda je glasila 60.000.000 evra plus 20.000.000 kroz bonuse. Barsa je odbila i očekuje makar 80.000.000 evra fiksno za plavokosog vezistu. Ali vreme ne radi za Katalonce. Imaju još dve nedelje da sakupe veliki novac. Na ruku im ne ide ni stav De Jonga kojem se nigde ne žuri i zadovoljan je u Španiji.

„Uvek ste počastvovani kada se klubovi interesuju za vas. Ali trenutno sam u najvećem klubu na svetu, lepo mi je i nema nikakvih novosti“, rekao je sinoć Frenki de Jong.

Možda je u pitanju i pritisak Ten Haga preko igrača da Barsa popusti i da prihvati ono što joj se nudi. Iako igrač nijednom prilikom nije istakao da bi voleo da pređe u Mančester Junajted.

Pored De Jonga, Mančester Junajted radi i na dovođenju Kristijana Eriksena kojem je istekao ugovor sa Brentfordom i slobodan je igrač. Crveni đavoli su Dancu spremili ponudu koja nije baš ubedljiva. Ugovor na godinu dana plus opcija za nastavak saradnje. Plus što ne igraju Ligu šampiona. Nakon što je potpuno oživeo karijeru, Eriksen se nada boljim ponudama i jačim ugovorima. Pominje se i povratak u Totenhem...

Ako ne pojača ponude Mančester Junajted bi opet mogao da izgubi mnogo vremena u letnjem prelaznom roku na igrače koji neće doči i da onda po navici uđe u panične kupovine u finišu pijace.


tagovi

Frenki de JongLetnji prelazni rok 2022Kristijan Eriksen

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara