Trenutak kada huligan udara Katanja u glavu
Trenutak kada huligan udara Katanja u glavu

Tenzija na maksimumu u Kolumbiji: Navijač Tolime napao dojučerašnjeg miljenika, derbi otkazan

Vreme čitanja: 4min | pon. 13.02.23. | 02:36

Autobus Miljonariosa zasut kamenicama, jedan igrač povređen...

Scene ispred hotela samo su bile najava svega što će se desiti dan i po kasnije... Danijel Katanjo, koji je sarkastično poslao poljubac grupi navijača Tolime okupljenih ispred hotela kako bi ga vređali, napadnut je večeras uoči derbija sa Miljonariosom koji na kraju nije ni odigran!

Razlog je upravo napad koji se dogodio na Katanja u trenucima pred start meča. Zbog katastrofalno loše organizacije, huligan je nesmetano preskočio reklame, utrčao na teren i pesnicom raspalio dojučerašnjeg vezistu Tolime čiji je prelazak u redove ljutog rivala očigledno za srce ujeo sve u klubu. Da scena bude još neverovatnija, na napad s leđa reagovao je samo jedan policajac koji je potrčao za huliganom i uspeo da ga savlada pre nego što su mu u pomoć došle kolege.

Izabrane vesti

Katanjo prvo nije bio svestan šta ga je snašlo, a onda je čak počeo da juri izgrednika sa namerom da se obračunaju. Potez čoveka koji je udario fudbalera Miljonariosa pozdravio je aplauzima ceo stadion, što jasno pokazuje koliko je iskusni vezista povredio navijače odlukom da pređe baš kod “neprijatelja“. Sada je i sam to postao...

Katanjo je zbog želje da se fizički obračuna sa huliganom bio isključen pre nego što je utakmica uopšte počela. Sudija Vilmar Roldan povukao je skandalozan potez. Ozbiljna tenzija koja je vladala u danima pre susreta postala je još veća, a trener gostiju Alberto Gamero reagovao je na odluku glavnog sudije da će povući ekipu ako se crveni karton ne poništi. Pošto to nije bilo učinjeno, ekipa je napustila teren.

Posle dužeg razgovora sa delegatom, Miljonarios je otišao ne samo sa borilišta, već i stadiona zbog opravdanih sumnji da je garantovana bezbednost ekipe. Istina, fudbaleri Tolime i ceo klub podržao je odluku gostiju da ne igraju utakmicu, te su ubrzo osudili postupak huligana.

“Nisam video šta se tačno desilo, ali znam da je napadnut naš bivši saigrač Katanjo. Ovo stavlja ogromnu mrlju na fudbal i moramo da reagujemo. Mnogo toga se desilo u našem fudbalu i razumem zašto se utakmica neće odigrati. Ne znam kako bih opisao sve ovo. Mnogo ljudi je došlo na stadion, mnogi od njih sa decom, kako bi videli ovo što se desilo. A, hteli su da gledaju utakmicu i zabave se. Vreme je da se neke stvari promene, jer sutra može da strada neko od nas. Ovo ne sme da se dešava. Nadam se da će fudbal pobediti nasilje“, izjavio je kapiten Tolime Hulijan Kinjones.


Na kraju svega, autobus sa fudbalerima Miljonariosa je po izlasku sa stadiona bio zasut kamenicama i tom prilikom je jedan fudbaler povređen. Nije poznato ko je u pitanju i u kakvom je stanju...

Katanjo je bio fudbaler Tolime do letos, posle čega je zbog prelaska u klub iz Bogote primio brdo uvreda, čak i pretnje smrću. Nije naodmet podsetiti da je Katanjo promašio jedanaesterac u prvom poluvremenu finala protiv Atletiko Nasionala, što je navijače jako zabolelo...

KOLUMBIJA 1 (APERTURA) – 4. KOLO

Petak

Hunior – Magdalena 0:0

Petrolera – Hulija 2:0 (2:0)

/Garsija 45+1, Franko 45+4/

Subota

Jaguares – Bukaramanga 1:1 (1:1)

/Duarte 29 – Maza 7/

Envigado – Independijente Medeljin 2:1 (0:1)

/Urtado 65, Dijaz 69 – Sentre 45+6pen/

Nedelja

Onse Kaldas – Agilas 1:2 (0:1)

/Moreno 85pen – Perez 33, Kinones 87/

Amerika Kali – Ekidad 1:1 (1:1)

/Kintero 45+3 – Kamačo 36/

Čiko – Pereira U TOKU

Tolima - Miljonarios 3:1 (1:0)

/Balanta 2, Plazas 49, 66/

Ponedeljak

Atletiko Nasional - Deportivo Kali (U TOKU)

Sreda

02.00: (2,00) Santa Fe (3,30) Deportivo Pasto (3,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Deportes TolimaMiljonariosKolumbija 1Danijel Katanjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara