Mark Andre Ter Štegen (AFP), intervencije Injakija Penje (AFP, printscreen)
Mark Andre Ter Štegen (AFP), intervencije Injakija Penje (AFP, printscreen)

Ter Štegen prolongira odlazak na operaciju, a Barsa mirno spava zbog čoveka koji je pet godina radio u tišini

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.12.23. | 15:36

Injaki Penja briljira pred golom Katalonaca i momentalno je preuzeo rukavice sjajnog Nemca

Muče problemi sa leđima Mark Andrea ter Štegena. Zbog njih ne brani od sredine novembra, zbog njih je propustio ključni okršaj za overu nokaut faze Lige šampiona sa Portom i sinoćni derbi na Monžuiku sa Atletiko Madridom. Ali Barselona mirno spava jer je rezervni čuvar mreže Injaki Penja momentalno popunio rukavice sjajnog nemačkog golmana.

Barselonin lekarski tim sugeriše da je najbolje da Ter Štegen ode pod nož, ali reprezentativac Nemačke želi da sačeka i razmotri opcije. Terapije kojima je poslednjih nedelja podvrgnut zasad nisu rešile probleme sa kojima se prvi golman Katalonaca suočava - testovi pre mečeva sa Portom i Atletiko pokazali su da nije spreman, ali Nemac ne želi da žuri.

Izabrane vesti

Operacija je svakako najradikalnije, ali u perspektivi i najefikasnije rešenje. Odluka se čeka, ali nema panike u redovima Katalonaca. Injaki Penja je i sinoć majstorski odradio posao protiv Atletiko Madrida i sa tri ključne intervencije pomogao Barsi da se domogne celog plena.

Najviše se priča o onoj iz 82. minuta kada se panterski skrenuo loptu posle udarca Memfisa Depaja iz slobodnjaka. Ali ne zaboravimo i da je u četvrtom minutu nadoknade sprečio izjednačujući pogodak Anhela Koree.

Kamere su istog trenutka uhvatile povređenog Ter Štegena kako aplaudira klupskom kolegi na maestralnoj odbrani. Takođe, Penja je i protiv Porta sredinom prošle nedelje bio jedna od ključnih figura. Tada je imao četiri intervencije u pobedi 2:1 koja je Barsu odvela među 16 najboljih timova Evrope.

"Ono što se dešava Injakiju Penji jeste pobeda normalnog čoveka koji je pet godina radio u tišini. Sjajan golman, profesionalac vrhunskog mentaliteta. Zaslužuje sve što mu se događa", pišu danas španski mediji o heroju Penji. A 24-godišnjak iz Alikantea koji je odrastao u Barsi i godinama čekao šansu da zaigra (uz šestomesečnu pozajmicu u Galatasaraj takmičarske 2021/22), ostao je skroman.

"Trudim se da mnogo treniram, ali kada ne igrate mnogo, kada imate u timu golmana kakav je Ter Štegen, koji je iz moje vizure jedan od najboljih golmana sveta u poslednjih četiri, pet godina... Teško je, ali ja se trudim da učim od njega i da dajem sve od sebe. Na kraju krajeva, to je takmičenje", rekao je Penja i zatim nastavio na pitanje o saigračima koji su ga grlili nakon pobede nad Atletikom: "Istina je da su mi saigrači mnogo pomogli kada nisam igrao. Imamo sjajan tim, kao porodica smo i to se vidi na terenu."




tagovi

Mark Andre Ter ŠtegenBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara