Edin Terzić (©Reuters)
Edin Terzić (©Reuters)

Terzić gubi podršku

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.24. | 14:38

Trener Borusije Dortmund pod velikim pritiskom

Preživeo je Edin Terzić na klupi Borusije Dortmund iako je prošle sezone na filmski način propustio šansu da svoj tim dovede do titule prvaka Nemačke. Preživljava 41-godišnji trener i slabije rezultate od očekivanih ove sezone, ali koliko će još - pitanje je.

Nemački ogranak čuvenog Skaja piše da je Terzić pod velikim pritiskom i da će narednih dana njegov rad biti pod lupom klupskog rukovodstva, odnosno, ako se rezultati ne poprave, mogao bi da izgubi posao.

Izabrane vesti

Imao je mladi strateg zimus razgovor sa nadređenima i tada mu je ukazano poverenje. Bilo je to nakon decembarskih sedam mečeva bez pobede (pet remija, dva poraza). Urodilo je to plodom, u 2024. godinu Borusija je ušla sa tri vezane pobede, međutim, u poslednjih pet utakmica savladan je samo Frajburg (3:0). Dodatan problem je što su sve to bili susreti sa timovima lošije plasiranim na tabeli, tako da derbiji tek čekaju Milionere.

I pored toga, žuto-crni su u igri za prolaz u četvrtfinale Lige šampiona, jer su se iz Ajndhovena vratili sa 1:1, te imaju lepu priliku da 13. marta pred svojim navijačima eliminišu PSV. Upravo bi taj datum mogao da bude odlučujuć za Terzićevu sudbinu u klubu, pošto je teško poverovati da bi dobio otkaz ukoliko se Borusija nađe među osam najboljih u Evropi. Samo, pre te utakmice tim iz Dortmunda čekaju dva gostovanja - protiv Uniona u Berlinu i Verdera u Bremenu. Pozitivni rezultati, a to bi verovatno bila i četiri boda, popravili bi Dortmundovu šansu da se i sledeće sezone nađe u Ligi šampiona, što jeste primarni cilj do kraja sezone. I olabavili bi pritisak na Terzića.


tagovi

Borusija DortmundBundesligaEdin Terzić

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara