Stefan Mitrović (Star sport)
Stefan Mitrović (Star sport)

Terzić i Mitrovićev otac tvrde: Stefana želi Barselona

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.02.23. | 23:38

Ofanzivac Crvene zvezde je i na radaru Atletika i Herte

Stefan Mitrović se po svemu sudeći neće dugo zadržati na Marakani...

Mladi ofanzivac Crvene zvezde je na meti inostranih klubova među kojima je i Barselona. Tako tvrdi generalni direktor kluba Zvezdan Terzić, a njegovu priču je potvrdio i otac samog igrača, Ivan Mitrović.

Izabrane vesti

U intervjuu za Srpski telegraf, Terzić je otkrio da Barselona nije jedina koja želi krilnog napadača.

„Stefan Mitrović je na spisku želja Barselone u letnjem prelaznom roku. Imali smo nedavno konkretne ponude od tri velika kluba za njega. U pitanju su cifre od kojih se zavrti u glavi. Nismo prihvatili jer je on u julu i avgustu prošle godine igrao za Radnički i Crvenu zvezdu, a po pravilima FIFA igrač u jednoj godini može da promeni tri kluba, ali da igra samo za dva. Nismo ga prodali samo zbog toga, jer ne bi mogao da nastupi za taj klub. Za Stefana imamo veliko interesovanje i odbili smo ponude od šest miliona evra“, rekao je Terzić.

Potom je Stefanov otac Ivan na društvenim mrežama napisao nešto slično.

„Kao otac, mogu da kažem da je Barselona u kontaku sa nama, kao i neki drugi veliki klubovi“.

Kako Mozzart sport saznaje, interesovanje za Mitrovića su pokazali madridski Atletiko i Herta iz Berlina koja je izašla sa konkretnom ponudom od 5.000.000 evra ali je odbijena.

Mitrović je letos došao u Zvezdu iz niškog Radničkog u transferu teškom 500.000 evra i potpisao ugovor do leta 2026. ali očigledno da ga neće odraditi do kraja. Za Zvezdu je odigrao 24 meča u svim takmičenjima, upisao pet golova i četiri asistencije.

Iako u većini mečeva nije bio ni starter, skrenuo je pažnju na sebe brzinom i nekim odlikama modernog fudbala što je retkost u srpskom fudbalu. Debitovao je i za A selekciju Srbije u prijateljskim utakmicama jer selektor Dragan Stojković Piksi nije hteo ništa da prepusti slučaju s obzirom da je Stefan bio mladi reprezentativac Kanade i mogao je da igra i za njihovu reprezentaciju.

Barselona ove zime nije dovela nijedno pojačanje zbog finansijskih ograničenja uzrokovanih dugovanjima i lošim poslovanjem prethodnih godina. Barsa nije u situaciji da potpisuje skupa pojačanja i ulaganja u mlade talente poput Mitrovića bi mogla da objasne zainteresovanost za Zvezdinog ofanzivca. Uostalom, Katalonci su i prethodnih godina ulagali u neke mlade igrače poput Pabla Torea, Jusufa Demira, Fransiska Trinkaa... 

Crvena zvezda od odlaska Nemanje Radonjića u Marselj 2018. godine nije realizovala veću prodaju od 5.000.000 evra, a poslednja prodaja u neki od najvećih klubova Evrope je bio prelazak Marka Grujića u Liverpul u januaru 2016. godine za 7.000.000 evra.


tagovi

Zvezdan TerzićStefan Mitrović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara