Zvezdan Terzić (@Starsport)
Zvezdan Terzić (@Starsport)

Terzić o Sremčeviću i ostanku Ivanića: Nije normalno ni tržišno što odbijamo 6.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.01.24. | 12:08

"Nedeljković i Mijatović su poslednji na prodaju"

Crvena zvezda je počela pripreme, odradila prvi trening u 2024. godini, ali je fokus javnosti usmeren na kancelarije odgovornih u Ljutice Bogdana. Tako je uvek kada je u toku prelazni rok. Mnogo se priča o odlascima iz Ljutice Bogdana, najviše se potencira jak izlazni transfer Osmana Bukarija. Naravno, čekaju se pojačanja na poziciji levog beka, dok crveno-beli uveliko rade na potencijalnom dolasku supertalentovanog napadača Mladosti iz Lučana Uroša Sremčevića.

Mnogo tema, mnogo otvorenih pitanja na koje je, posle pozdrava sa igračima, odgovorio generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Izabrane vesti

"Okupili smo se posle 20 dana pauze, pozdravili igrače. Ono što sam rekao igračima, to ću ponoviti i vama. Ciljevi se znaju: osvajanje šampionske titule i dupla kruna. Poželeo sam im da slušaju novog trenera Vladana Milojevića... Ko nije spreman da živi i radi pod pritiskom, nije za Crvenu zvezdu. Istorija i vreme iza nas pokazuju je da je ovde bilo fantastičnih igrača koji nisu mogli da izdrže pritisak igranja u Zvezdi“.

Pritisak će biti pojačan ovog proleća, s obzirom na prednost večitog rivala na tabeli.

"Partizan me je iznenadio, zaslužuju poštovanje i respekt. Posebno zbog onih 13 pobeda u nizu. Derbi su odigrali srcem. Bili su motivisaniji od nas. Mada je Zvezda bila bolja, vratilo im se, jer su više želeli. Međutim, i dalje sam mišljenja da imamo najkvalitetniji tim, sa trenerom koji poznaje mentalitet ovdašnjih igrača i ligu“.

Crvena zvezda za sada neće dovoditi levog beka, ali aktuelan je prelazak Sremčevića.

"Ne volim da pričam o igračima koje nismo završili. Davno sam se izjasnio o Sremčeviću. Jedan je od najkvalitetnijih napadača u Srbiji. Interesantan je Crvenoj zvezdi. Videćemo šta će biti narednih dana. Ono što smo zaključili sa Vladanom Milojevićem je da može da igra zajedno sa Mijatovićem“.

Upravo je status Mijatovića i Nedeljkovića vruća tema oko Marakane. Često se pominje njihova prodaja.

"Čitam i ja forume o tome da nije pravo vreme da se prodaju mladi igrači. Međutim, jedno je sedeti skrštenih ruku sa druge strane, a nešto sasvim drugo biti u mašini. Oni su poslednji koje ćemo prodati ove zime, iako tržište na ovom podneblju prepoznaje samo mlade igrače, ne momke od 28 ili 30 godina. Međutim, mi moramo da prodajemo igrače, jer nam je to jedini izvor prihoda uz bonuse UEFA. Od sponzora više nemamo nijednu državnu kompaniju, ostao nam je samo Gasprom. Od ulaznica prihodujemo samo kada igramo Evropu. Znate i da smo prihodom od Lige šampiona platili porez od 13 miliona. Imamo preširok kadar, čeka nas mnogo razgovora. Izvesno je da neće klub napustiti neko od igrača čiji transfer može da nam ugrozi osvajanje šampionske titule“.

Na primer, Mirko Ivanić?

"Za njega imamo najveću ponudu. On je ključni igrač za osvajanje titule. Sa druge strane ga ne prodati za 6.000.000 evra? Kada biste pitali ljude koji imaju firme, rekli bi da je to nedopustivo“.

Zvezda ima ogorman igrački kadar i što je za finansijsku situaciju bitnije, dobrano skup.

"Pričao sam sa prijateljem baš juče. Svi pričaju o dugovanjima Zvezde. Recite vi meni da li je neki igrač otišao iz kluba uz tužbu. Nekada puškom ne možemo da oteramo igrače, jer im je ovde lepo, ušuškani su“, istakao je Terzić.



tagovi

Mirko IvanićFK Crvena zvezdaZvezdan TerzićUroš Sremčević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara