Terzić o velikim planovima: Rušenje Marakane je neminovnost! Skuplje je rekonstruisati, nego izgraditi novi stadion

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.09.18. | 12:57

“Marakana ne može da bude to jer su sve četiri tribine naslonjene na zemlju. Nemamo prostor za komercijalni sadržaj i jedino rešenje je da se sruši čitav stadion i da se pravi moderan, nov, sa komercijalnim sadržajem, gde bi ceo objekat živeo 365 dana. To je jedno rešenje”

Ulaskom u Ligu šampiona prvi put u klupskoj istoriji i povratkom u elitno klupsko takmičenje posle 26 godina čekanja otvorili su se neki novi horizonti za Crvenu zvezdu. Prema rečima Zvezdana Terzića, dug je smanjen na 13.000.000 evra, a zbog dolaska samog fudbalskog krema u narednim mesecima srpski šampion radi ubrzanim tempom na sređivanju stadiona Rajko Mitić, koji godinama unazad vapi za ozbiljnijim uređivanjem.

Gostujući na televiziji Kopernikus Terzić je otkrio da to, ipak, nije održivo rešenje i da se već razmišlja o soluciji rušenja postojećeg stadiona i izgradnji potpuno novog zdanja u ulici Ljutice Bogdana 1a.
"Mi ćemo ući u rekonstrukciju, međutim, svaki početak posla otvara tri nova posla. Pa tri nova otvaraju devet novih. U principu, mnogo je skuplje rekonstruisati. Sada dobijamo licencu UEFA, ali dugoročno, u periodu od pet do deset godina, Marakana će morati da se ruši i da se gradi nov stadion, jer je neuslovna za bilo kakvu rekonstrukciju i podizanje komfora na viši nivo, a vremenom će UEFA biti sve zahtevnija", rekao je Terzić tokom gostovanja na televiziji Kopernikus.

Izabrane vesti

Generalni direktor srpskog šampioan ističe da stadion Rajko Mitić u sadašnjem stanju ne može da bude ni nalik modernim fudbalskim kompleksima širom Evrope, koji nude mnogobrojne komercijalne sadržaje.
"Marakana ne može da bude to jer su sve četiri tribine naslonjene na zemlju. Nemamo prostor za komercijalni sadržaj i jedino rešenje je da se sruši čitav stadion i da se pravi moderan, nov, sa komercijalnim sadržajem, gde bi ceo objekat živeo 365 dana. To je jedno rešenje".

Kako sam priznaje, o tome je već bilo priče sa državnim vrhom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
"Zvezda je jedini klub trenutno od 32 u Ligi šampiona koji ima stadion sa atletskom stazom, a to više ne postoji. Da bismo izbacili atletsku stazu u ovoj rekonstrukciji, mi moramo teren da pomerimo skroz do zapadne tribine, a onda nam ostaju tri tribine više koje moraš da rušiš. Onda dođeš u situaciju da praktično praviš tri četvrtine novog stadiona. Prema tome, bolje je porušiti stadion i napraviti novi sa instalacijama, podzemnim garažama i tako dalje".

Foto: Star Sport


tagovi

Zvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara