Zvezdan Terzić (©Starsport)
Zvezdan Terzić (©Starsport)

Terzićeve dve grupe iz snova: Zvezdi su potrebni Real, Barsa, Mančester junajted… Ne bih voleo Francuze

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.08.23. | 09:22

Generalni direktor Crvene zvezde kaže i da se beogradskom klubu nude igrači, ali da u Ljutice Bogdana razmišljaju o tome da li im se isplati

Mirno leto u Ljutice Bogdana. Utakmica taman toliko da se čovek ne zamori fudbala. Pojačanja stižu natenane. I srećom, deluje da su svi pažljivo birani. Ali svi su na crveno-beloj strani Topčiderskog brda svesni da je ovo samo zatišje pred buru, jer na jesen će Crvena zvezda igrati Ligu šampiona, a tamo će joj rivali biti klubovi koji i te kako umeju da zaljuljaju. Razmišljao je o tome i generalni direktor srpskog šampiona Zvezdan Terzić, koji u velikom intervjuu za Sportski žurnal otkriva i kakve su mu želje pred žreb u Monaku zakazan za 31. avgust.

Izabrane vesti

Voleo bih da u jednoj varijanti to bude Barselona, Mančester junajted, Crvena zvezda i Seltik. To mi je broj jedan želja. A druga: da dođe Fajenord iz prvog šešira, Real Madrid iz drugog, i iz četvrtog neka od ekipa iz kvalifikacija”, vrlo konkretno će Terzić pre nego što obrazloži.

Prva varijanta Barselona, Mančester junajted, Zvezda i Seltik – atraktivni, a možemo da igramo. A u nekoj drugoj varijanti - Fajenord, Real Madrid, Crvena zvezda i neka od ovih iz kvalifikacija. Ne bih voleo Francuze… Hoću Real Madrid, Barselonu, Mančester... Zvezdi svih ovih godina nedostaje Real Madrid. Potrebna nam je utakmica sa Real Madridom, Barselonom, Mančester junajtedom. To je ono što nam treba. Barselona i Mančester se muče, gledam sada redovno. Velika imena, a muče se. Mančester takođe”.

Zvezda se u Srbiji ne muči, ali to nije ni izbliza isti nivo takmičenja. I deluje da je Zvezda prerasla konkurenciju. Mada Terzić kaže da nije nemoguće da bude još pojačanja. Ali ne nužno, i opet: dva su razloga.

Ne jurimo nikoga, imamo dobar tim. Mislim da bi nam dobro došla još tri igrača na tri različite pozicije. Međutim, koliko je to dobro, toliko je i loše. Prvo, trošiće se novac na dovođenje tih igrača i na njihove plate, zatim, biće više nezadovoljnih igrača u svlačionici. Sada se negde iskristalisalo 11 najboljih… Ako ih dovedemo, trojica će morati na klupu...

Ne žele u klubu ni da gomilaju nezadovoljne igrače, niti da preplaćuju one na kojima kasnije neće moći da zarade.

Nama se nudi fenomenalan igrač koji će sigurno pomoći Zvezdi, ali recimo je 90. godište, ima 33 godine i treba mu dati platu od 1.200.000 i sigurno bi pomogao Crvenoj zvezdi. Da li nam to sada, u ovom trenutku, treba? Nije važno ime… Ne volim da trošim pare, ja volim da investiram pare. A kada dovodimo igrače koji su mladi to je investicija… Ko mi garantuje da ćemo, ako dovedemo sad tri-četiri igrača, uzeti tri-četiri boda više?! Svaki bod je 1.100.000 evra i moramo da vodimo balansiranu politiku”, rekao je Terzić za Sportski žurnal.



tagovi

Zvezdan Terzić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara