Romelu Lukaku (AFP)
Romelu Lukaku (AFP)

Teške devetke su za rovovske bitke: Lukaku – Zapata 1:1

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.09.23. | 22:46

Roma bila nadomak pobede u Torinu

Bila je to tvrda, teška i poprilično dosadna utakmica. A nije da se nismo tome nadali od dvojice trenerskih “šahista” Ivana Jurića i Žozea Murinja. Obojica su se oslonili na teške “devetke” i imali pravo. Ali su morali da se zadovolje sa po bodom.

Romelu Lukaku je doveo Romu u vođstvo ali je Duvan Zapata sprečio poraz domaćeg Torina – 1:1. U utakmici bez mnogo šansi, dvojica iskusnih golgetera su imali po dve i iskoristili po jednu. Zbog ovakvih utakmica i golova su i došli kao kapitalna pojačanja u svoje klubove u finišu prelaznog roka.

Izabrane vesti

Za razliku od prošlog vikenda kada je do vrha napunila mrežu Empolija, Roma je večeras znala da je čeka mnogo teži zadatak jer je i Toro bio usponu forme na krilima Nemanje Radonjića.

Oba tima su pre svega bila orijentisani na defanzivu i kako da zatvore prilaze golu, a onda da čekaju grešku rivala ili trenutak snalažljivosti dvojice snažnih centarforova.

I umalo da se već na početku takav stil isplati Torinu. Zapata je uspeo da nađe prostor posle centaršuta Lazara ali je Rui Patrisio zaustavio njegov šut glavom. Imao je ubrzo Lukaku zanimljiv pokušaj sa 30 metara ali je, lopta prohujala pored gola domaćih. I to je bilo sve iz prvog poluvremena.

Već, u drugom je bilo mnogo zanimljivije. Mlado krilo domaćih Demba Sek je prošao po desnom boku i pogodio stativu. A stativu je na drugom kraju terena pogodio i Brajan Kristante koji je samo liznuo loptu posle centaršuta Spinacole.

Lukaku je čekao i dočekao šansu u 68. minutu. U svom stilu se zagradio, okrenuo i odmah šutirao po sredini gola Milinković Savića koji je loše procenio situaciju.

Očekivano, Roma je odlučila da brani minimalac, a Torino je pojačao pritisak. Lazaro je promašio sjajnu priliku za izjednačenje ali zato nije Duvan Zapata. Kolumbijac je na drugoj stativi sačekao centaršut Ivana Ilića i glavom ga sproveo u mrežu.

SERIJA A – 5. KOLO

Petak

Salernitana - Frozinone 1:1 (0:1

/Kabral 52 - Romanjoli 12/

Leče - Đenova 1:0 (0:0)

/Udan 83/

Subota

Milan - Verona 1:0 (1:0)

/Leao 8/

Sasuolo - Juventus 4:2 (2:1)

/Lorijente 12, Berardi 41, Pinamonti 82, Gati 90+5ag - Vinja 21ag, Kjeza 78/

Lacio - Monca 1:1 (1:1)

/Imobile 12pen - Galjardini 36/

Nedelja

Empoli - Inter 0:1 (0:0)

/Dimarko 51/

Atalanta – Kaljari 2:0 (1:0)

/Lukman 33, Pašalić 76/

Udineze – Fjorentina 0:2 (0:1)

/Martines Kvarta 32, Bonaventura 90+2/

Bolonja - Napoli 0:0

Torino - Roma 1:1 (0:0)

/Zapata 87 - Lukaku 68/



tagovi

Romelu LukakuDuvan Zapata

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara