Antoan Makumbu (© NK Tabor Sezana)
Antoan Makumbu (© NK Tabor Sezana)

Teško će Partizan do veziste iz Konga: Slovenci traže 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.07.21. | 16:55

Usput, zadnji vezni je pre nekoliko dana produžio ugovor sa Tabor Sežanom

Ideja čelnika Partizana da tokom leta osveže ekipu još jednim strancem sve je dalje od realizacije. Ne nije u pitanju dodatni napadač – na tom planu se vuku konkretni potezi – već sužena staza do potpisa Antoana Makumbua, 23-godišnjeg prvotimca Tabora iz Sežane.

Sportski sektor crno-belih označio je novopečenog reprezentativca Konga potencijalnom metom ovog leta, ali su se pojavile makar dve prepreke koje otežavaju dogovor. Prva je u saznanju da čelnici slovenačkog kluba procenjuju zadnjeg veznog na okruglo 1.000.000 evra, što je u startu odbilo rukovodioce Parnog valjka. Druga se tiče činjenice da je pre nekoliko dana rođeni Parižanin potpisao novi ugovor sa Taborom, na još dve godine, do leta 2023, zbog čega klub i Sežane može i da barata visokim zahtevom za obeštećenje. Pitanje je koliko je ono realno, jer je Makumbua navodno želeo i Savo Milošević u Olimpiji i okrenuo se drugim rešenjima čim je shvatio da bi Ljubljančani morali da izdvoje milionsko obeštećenje za momka izučenih lekcija u Monaku, sa stažom u Ajačiju i drugom timu Majnca.

Izabrane vesti

Veliko je pitanje da li u Taboru imaju dodirnih tačaka sa realnošću, ako se zna da su prošlog avgusta ostvarili najskuplji izlazni transfer u istoriji prodavši štopera iz Obale Slonovače, Gaja Serža Jameoga turskom Samsunu za 450.000 evra. Za Makumbua bi da dobiju više nego duplo, posle samo jedne sezone u Sežani i 23 utakmice u prvenstvu Slovenije.

Valja napomenuti da dolazak Makumbua ili bilo kog drugog zadnjeg veznog u Humsku nije pod vinjetom „hitno“, ako se zna da u ovom trenutku stručni štab za tu poziciju ima trojicu fudbalera: Sašu Zdjelara, Aleksandra Šćekića i Miloša Jojića. Eventualno, Bibarsa Natha, mada će Izraelac, kako sad stvari stoje, naredne sezone dejstvovati kao „desetka“. Situacija bi mogla da se promeni ako neko od pomenutih ode, dozvolu najpre ima Zdjelar, čije fiksno obeštećenje je 500.000 evra. Na Topčiderskom brdu gledaju da spremno dočekaju takav scenario, da odmah aktiviraju zamenu. S tim da su sve manje šanse da to bude centralni vezni koga je trebalo da snimaju uživo prošle sedmice, samo što je kontrolni susret sa Taborom otkazan usled velikog broja rovitih igrača u tom trenutku.

Treneru Aleksandru Stanojeviću trenutno je daleko važnije da uigra povratnika Rikarda Gomeša sa Bibarsom Nathom i Filipom Holenderom, kao i da dolaskom još jednog ofanzivca proširi krug kandidata za startnih 11. A novi zadnji vezni o tom – potom...


tagovi

Antoan MakambuFK PartizanTabor Sežana

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara