Antoan Makambu (©nktabor.si)
Antoan Makambu (©nktabor.si)

Vezista iz Konga na skeneru crno-belih: Gledaće ga uživo za pet dana

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.07.21. | 13:09

Antoan Makumbu potencijalno rešenje za slučaj da Partizan napusti Saša Zdjelar

Saša Zdjelar kao prva opcija i fudbaler sa najviše utakmica u poslednje dve godine. Aleksandsr Šćekić dokazan s njim u tandemu. Miloš Jojić vraćen na omiljenu poziciju. Bibars Natho u ofanzivnijoj ulozi u odnosu na većinu mečeva u karijeri. Milan Smiljanić ako zagusti, da uskoči sa klupe. Trenutni Partizanov kadar za pozicije zadnjeg veznog mogao bi da se proširi za još jedno ime.

U pitanju je Antoan Makumbu, vezista poreklom iz Konga, od pre nekoliko sedmica i njen reprezentativac pošto je u debitovao u prijateljskom susretu sa Nigerom. Trenutno je član Tabora iz Sežane, šestoplasiranog tima minulog prvenstva Slovenije, protiv koga će crno-beli već za pet dana odmeriti snage u kontrolnom susretu.

Izabrane vesti

Zakazan sa idejom da se provere mogućnosti dečaka koji kucaju na vrata prvog tima (Slavković, Đorđević, Subotić, Baždar, Milovanović), meč će imati i posebnu konotaciju za članove sportskog sektora. U njihovom fokusu biće upravo Antoan Makumbu, od ranije interesantan srpskom viceprvaku, a kako je splet okolnosti doveo do prijateljske utakmice sa Taborom, ispalo je idealno da ga ljudi zaduženi za dovođenje pojačanja snime na delu.

Kad su već prvi čovek sportskog sektora Ivica Iliev, direktor skaut službe Ivica Kralj, te njegov saradnik Dejan Rusmir u Sloveniji, logično je i da, svako iz svog ugla, proceni da li je kalibar za Partizan. Čak i da oduševi uživo, pitanje je hoće li čelnici kluba krenuti u realizaciju posla, jer su trenutno popunjeni na mestima zadnjeg veznog i prema njihovim rečima tek ukoliko neko ode doveli bi zamenu. S obzirom da je Saša Zdjelar više puta pomenut kao fudbaler koji ima dozvolu da se još jednom oproba u inostranstvu, nikakve korake crno-beli neće preduzimati dok se Zlatni Orlić sa Novog Zelanda ne primakne izlaznim vratima. Ako se to uopšte i desi... Da ne bi ostali zatečeni, moraju da imaju spremnu opciju.

Potencijalna Zdjelarova zamena je Antoan Makumbu, rođeni Parižanin (18. jul 1998), savladanih lekcija u mlađim kategorijama Monaka, u seniorskoj karijeri član B tima Ažaksjoa i B sastava nemačkog Majnca, od 2020. član Tabora, u čijem je dresu bio standardan odigravši prošle sezone 23 utakmice.

Ugovor sa klubom iz Sežane ističe mu za godinu dana, a u Humskoj veruju da bi mogli da da dobiju za simbolično obeštećenje. No, tek ako ode Zdjelar. Ili neko drugi...


tagovi

Tabor SežanaAntoan MakambuFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara