Aleksandar Mitrović (Reuters)
Aleksandar Mitrović (Reuters)

Teško ćete naći boljeg od Aleksandra Mitrovića kada lopta treba da se ugura u gol…

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 16:26

Možda sledeće sezone nastavi sa istom formom i u Premijer ligi

Don Gudman nije legenda ostrvskog fudbala, ali jeste igrač koji je ostavio traga u Engleskoj odigravši preko 600 ligaških mečeva tokom 20-godišnje karijere. Nosio je dresove poznatih klubova kao što su VBA, Vulverhempton ili Sanderlend kojem je bio najskuplje pojačanje u istoriji. Posle igračke karijere je postao vrlo cenjen TV analitičar na Skaju. Zbog iskrenosti i harizme je jako voljen među navijačima na Ostrvu.

Kao bivši napadač, Gudman je za ostrvske medije analizirao učinak Aleksandra Mitrovića u Fulamu koji igra u fenomenalnoj formi i dao je 15 golova na 14 prvenstvenih utakmica. Ubedljivo je prvi strelac Čempionšipa i najzaslužniji što se Fulam nalazi na drugoj poziciji koja vodi direktno u Premijer ligu.

Izabrane vesti

“Istina je da u Čempionšipu igraju neki jako dobro igrači, ali u ovom momentu ćete teško naći boljeg od Mitrovića. Ima tamo i tehnički nadarenijih igrača i uticajnijih na terenu, ali kada dođe do toga da morate da gurnete loptu u mrežu, od Mitrovića nema boljeg. Postignut gol je najveći uticaj koji neki igrač može da napravi na terenu. Nekada deluje da može da postigne gol kad hoće”, kaže Gudman.

I njemu je kao i mnogima intrigantno zašto Mitrović nije pogađao i kada je sa Fulamom igrao u Premijer ligi.

“Jako sam znatiželjan da saznam zašto i u Premijer ligi nije tako igrao. Doduše, nije ni igrao stalno. Očigledno je bio neki problem između njega i trenera ili sa nekim van terena što mi ne znamo. Nešto je uvek kočilo njegove igre, a znamo da je u prošlosti pokazao da može da postiže golove u Premijer ligi. Radi to i u dresu reprezentacije pa zaista ne vidim razlog zašto to ne bi radio i u Premijer ligi. Potpisao je novi dugogorčni ugovor sa Fulamom i možda će sledeće sezone pokazati u Premijer ligi šta sve može”.


tagovi

Aleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara