Hulk (© AFP)
Hulk (© AFP)

Teško je čuvati špica kao što je Hulk: Ima više golova nego utakmica ove godine na Mineirau (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 06:09

U duelu poslednja dva prvaka, Atletiko Mineiro stekao prednost nad Flamengom u Kupa Brazila

Bio je Hulk najzaslužniji što se posle pola veka titula vratila u Belo Orizonte, bio je čovek odluke i u derbiju osmine finala Kupa Brazila, pošto je direktno uticao na golove koji su Atletiko Mineiru doneli slavlje nad Flamengom.

Samo četiri dana posle prvenstvenog, dva poslednja prvaka države srela su se i u masovnijem takimičenju. Opet su, kao u nedelju, bolji bili crno-beli. Tad 2:0, sad 2:1.

Izabrane vesti

Za razliku od prethodnog duela, Hulk je sad pogodio. Već u sedmom minutu sjajno je reagovao na ispucavanje iz odbrane desnog beka Marijana, lovio grešku golmana Dijega Alvesa i njegovo istrčavanje kaznio spretnim lobom za inicijalnu prednost. Bio je to dokaz koliko nekadašnji član Porta i Zenita obožava da igra na stadionu Mineirao. To mu je bio 15. pogodak na 14. susretu u 2022. godini na svom terenu. Ukupno 40. gol na svom bunjištu otkako se vratio iz evropskog fudbala, što ga promoviše u najboljeg strelca objekta obnovljenog 2013. Sve skupa 56. precizan hitac na 91. utakmici za aktuelnog prvaka.

Koliko je težak za čuvanje fudbaleri Flamnega shvatili su i početkom nastavka. Izdržao je na nogama nalete nekoliko rivala, sačuvao loptu u trku bar 20 metara, potom centrirao na glavu Santosu Ademiru i u 55. minutu bilo je 2:0 za domaćina.

Nadu gostima vratio je rezervista Lazaro deset minuta pre kraja i tako pitanje plasmana u četvrtfinale učinio neizvesnim pred revanš na Marakani, 14. jula.

KUP BRAZILA, PRVI MEČEVI

Četvrtak:

Atletiko Gojanense – Gojas 0:0

Baija – Atletiko Paranense 1:2 (1:2)

Fortaleza – Seara 2:0 (0:0)

Atletiko Mineiro – Flamengo 2:1 (1:0)

Korintijans – Santos 4:0 (3:0)

Petak:

Fluminense – Kruzeiro

Sao Paulo - Palmeiras

CSA - Gremio

Ponte Preta – Sampajo Korea

Igra se 1. jula:

Amerika Mineiro - Botafogo


tagovi

HulkAtletiko MineiroFlamengoKup Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara