U Humskoj imaju na koga da se oslone (Star sport)
U Humskoj imaju na koga da se oslone (Star sport)

Teško je proći probu u Partizanu: Još jedan Afrikanac nije uspeo

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.03.24. | 18:43

Crno-beli su stava da imaju bolje opcije na tom delu terena

Šta je važilo nekad, važi i sad. Probu u Partizanu je baš teško proći. Skoro da se na prste jedne ruke mogu nabrojati momci koji su uspeli da se kroz dokazivanje na treninzima izbore za ugovor sa crno-belima, a to neće poći za nogom jednom vezisti iz Gane.

U pitanju je Farihan Inusa (18), koji se najbolje snalazi na poziciji zadnjeg veznog, za koga je klub iz Humske 1 dobio fine preporuke, ali posle samo nekoliko treninga u Sportskom centru „Zemunelo“ su stava da stasiti igrač sredine terena nije potreban Parnom valjku. Bar ne u ovom trenutku.

Izabrane vesti

Inusa je u subotu bio na stadionu u Humskoj, posmatrao meč sa Železničarom (3:1), odradio nekoliko treninga pod komandom Igora Duljaja, međutim, za kratko vreme nije ubedio odgovorne da je vredan dužeg zadržavanja. Takvo opredeljenje u Partizanu ima smisla, jer na poziciji zadnjeg veznog su već starosedeoci Frank Kanute i Aleksandar Šćekić, dok su se zimus priključili Leonard Ovusu i Denil Kastiljo. Procenjeno je da bi bila gužva angažovati još jednog fudbalera na toj poziciji, naročito što se čini da ne donosi ništa što postojeći nemaju. Čak u nekim varijantama može i Bibars Natho da dejstvuje na tom delu terena.

Inusa će se još koji dan zadržati u Beogradu, a onda će se njegova misija u crno-belom završiti. Ionako je potrebno da bilo ko kad dolazi sa strane ponudi više od onih koji su već u klubu, pa se tako desilo da u minule dve decenije samo nekoliko momaka prođe probu. Najpoznatiji stranac je Lamin Dijara, koji je ostavio dubok trag u klubu, kasnije Danijel Marčeta, skromne minutaže, te David Manga, a poslednji primer bio je Salu Draman iz Burkine Faso. Još pre šest godina.

Što se tiče fudbalera sa srpskim pasošem, prethodni koji je kroz treninge uspeo da se nametne stručnom štabu bio je Denis Stojković, u vreme trenerskog mandata Sava Miloševića, još 2020. Otad – niko.


tagovi

FK PartizanMozzart Bet SuperligaProba

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara