Nemanja Gudelj (©Starsport)
Nemanja Gudelj (©Starsport)

Težak udarac za Srbiju: Gudelj pokidao meniskus, oporavak kao trka za Euro

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.01.24. | 13:15

Srpski reprezentativac biće uskoro operisan

Poraz od Atletika iz Bilbaa zaboleo je sve u Sevilji, ali ni izbliza toliko koliko detalj iz 41. utakmice kada je Nemanja Gudelj morao van terena zbog povrede. Ispostavilo se – vrlo teške.

Sevilja je danas objavila da je na dva odvojena testa ustanovljeno da je srpski reprezentativac pokidao meniskus levog kolena i da će u narednim danima biti operisan.

Izabrane vesti

Klub nije objavio ništa oko trajanja oporavka, ali mediji spekulišu da bi Gudelj u najboljoj varijanti treninzima mogao da se vrati za dva do tri meseca. Na teren nešto kasnije. Cajtnot dakle.

Bio bi to veliki peh prvenstveno za Gudelja, a i za celu reprezentaciju, jer Nemanja je bio jedan od najstandardnijih u ekipi Dragana Stojkovića Piksija. U kvalifikacijama je, što kao štoper, mada više kao zadnji vezni, odigrao sve utakmice. I samo u pobedi protiv Crne Gore je izašao pre kraja meča. U prijateljskom meču sa Belgijom čak je prvi put poneo i kapitensku traku Orlova.

Sada će na dužu pauzu. Pitanje je koliko dugu, jer on je bar sedam dana vreme vukao problem sa kolenom. Kako je Kike Sančes Flores rekao posle tog meča sa Atletik Bilbaom…

Vraća mu se ta blokada u koleno. Nismo ga forsirali. Pitali smo ga da li je spreman da igra. Bio je dobro jutros, ali se opet blokiralo. Sad je opet dobro, ali takve povrede umeju da se pogoršaju… Još gore bi bilo da smo sačekali da padne. Videćemo”, pravdao se tada Seviljin šef.

Nažalost, ispostavilo se da je Gudelj svejedno pao. Jedina dobra okolnost je što je malo fudbalera toliko posvećeno brizi o svom telu koliko i Nemanja i ako će neko uspeti da se izbori sa ovim to je baš on. U najtežim slučajevima oporavak od ovakve operacije može da potraje i više od četiri meseca što bi značilo da je Gudelj završio sezonu. Ali da nadamo najboljem.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeNemanja GudeljEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara