Navijači Hamburga jedini vredni pomena (© Reuters)
Navijači Hamburga jedini vredni pomena (© Reuters)

Ti si kao sat što kasni

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.06.23. | 22:39

Hamburger opet nije uspeo, Štutgart ostao u Bundesligi

Savršeno je radio 55 godina, sad već pet kasni. Sat koji su rukovodioci HSV-a instalirali na Folkšpark stadion da se hvale kako nikad nisu ispali iz Bundeslige se, izgleda, pokvario. Stao je, ne pokazuje tačno vreme, već bi se ono na severu Nemačke moglo opisati kao – tužno.

Jedan od najpoznatijih klubova ostaje u drugoligaškom karavanu i sad na tom digitalnom časovniku, zbog kojeg je HSV simpatično stekao nadimak Dinosaurisi, stoji 1.851 dan, sedam sati, dva minuta... Toliko je prošlo otkako je šestostruki prvak države bio član elitnog društva. Delovalo je da bi mogao da se vrati ovog leta, međutim, ponovo nije uspeo. Čak ni kad se činilo da je blizu.

Izabrane vesti

Najpre zbog strense završnice Cvajte, kad mu je Hajdenhajm u dubokoj nadoknadi izbio iz džepa drugo mesto i umesto u Bundesligu poslao u baraž. Potom i zbog učinka u doigravanju sa Štutgartom, iako je u jednom delu revanša izgledalo da bi sastav Tima Valtera mogao do senzacionalnog obrta. Rano je poveo u revanšu, a onda se slomio pod pritiskom velikih očekivanja, dozvolio gostima da preokrenu, pa su Švabe duplom pobedom (3:0 na Mercedes benc areni, 3:1 u Hamburgu) osigurale članstvo u eliti za takmičarsku 2023/24.

Jedino što nikad nije zakazalo na Folkpšarku je publika. Opet je bila na vrhunskom nivou. Ubrizlaga je injekciju samopouzdanja ekipi koja je delovala ubijeno u pojam minulih dana i pod tim naletom adrenalina domaćin je već u šestom minutu stekao prednost. Sve zahvaljujući sjajnom pogotku Sonija Kitela. U tom trenutku HSV-u su dva dodatna gola mogla da osiguraju produžetke, da se eventualno u zapaljivoj atmosferi pojuri preokret za pamćenje, a desilo se suprotno. Tim Sebastijana Henesa je pokazao koliko je napredovao pod komandom nekadašnjeg stratega Hofenhajma, nije gubio glavu u neprijateljskom okruženju, oslonio se na tipične, uigrane akcije, gol Girasija petom (!) poništen zbog ofsajda u začetku akcije, ali je Štutgart imao raspoloženog Enza Miloa.

Mladi francuski vezista je postigao oba gola (bio je asistent u prvom meču) i proradio kad je njegovom timu bilo najpotrebnije, jer tokom prvenstva nijednom nije poentirao. Ovoga puta jeste, kažnjavajući velike propuste u odbrani Hambura (posebno za 2:1). Dovoljno da četvrtu godinu uzastopno bude deo Bundeslige. Zasluženo, ako se posmatra učinak pod Henesom, jer je savladan direktan konkurent Bohum, izvojevan bod u ludoj završnici na Vestfalenu (koštao Borusiju titule), dobio Majnc na strani, pa onda dvaput u četiri dana HSV (u nadoknadi precizan i Silas).

Sat na Folkšparku nastavlja da kuca... Samo – netačno.


tagovi

HSVHamburgŠtutgartBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara