Andre Pjer Žinjak (©AFP)
Andre Pjer Žinjak (©AFP)

Tigres piše istoriju, samo su tri kluba odbranila krunu u Meksiku

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.12.23. | 23:05

Plej-of Aperture: Ekipa iz San Nikolasa noćas (04.00) u prestonici igra prvi meč polufinala. Žinjak i drugovi blagi favoriti u dvomeču protiv Unam Pumasa

Klub Amerika je već u finalu meksičke Aperture posle pobede nad Atletikom u San Luisu sa čak 5:0 u prvom meču polufinala, pa je revanš na Asteka stadionu za vikend u Meksiko Sitiju samo formalnost. Mnogo više neizvesnosti se očekuje u sudaru Unam Pumasa i Tigresa, šampiona Klausure, prvog dela prvenstva Sombrerosa.

Prvi meč polufinala plej-ofa na programu je u Meksiko Sitiju noćas (04.00). Ekipa iz San Nikolasa je bila bolja u ligaškom delu, pa će u slučaju da bude posle 180 minuta rezultat izjednačen, Tigres biti u prednosti.

Izabrane vesti

Pume iz prestonice su eliminisale Čivas Gvadalaharu Veljka Paunovića u četvrtfinalu, dok je Tigres bio bolji od Pueble. Oba tima su u revanšima u prethodnoj rundi pobedili na svojim terenima sa po 3:0. Duša tima iz San Nikolasa i dalje je francuski veteran Andre Pjer Žinjak. On je postigao dva gola prethodne nedelje. Iako je napunio 38 godina, i dalje je strah i trepet u šampionatu Sombrerosa. Postigao je 11 golova na 14 utakmica.

04.00: (2,45) Unam Pumas (3,25) Tigres (2,95)

Partner nekadašnjem fudbaleru Marselja u napadu je Argentinac Nikolas Ibanez, strelac sedam golova ove sezone. Najveća opasnost po šampiona Aperture preti od Urugvajca Gabrijela Fernandeza. On je postigao dva gola na tri poslednja meča. Na kontu ima šest u ovom šampionatu.

Tigres ima šansu da postane tek četvrti tim u istoriji Meksika koji je odbranio titulu. Dosad je to uspelo Pumasu (2004), Leonu (2013-2014 i Atlasu (2021-2022). Vezista Fernando Gorijaran rekao je da to nije pritisak za njegov tim.

To je više motivacija za nas. Nikada ne osećamo pritisak jer radimo ono što volimo i borimo se za san da dvaput uzastopno osvojimo titulu”, rekao je Gorijaran.

U ligaškom delu Aperture, Unam je pobedio narednog rivala na svom terenu sa 2:1. Na četiri prethodna duela ovih klubova padali su pogoci na obe strane.

MEKSIKO 1, APERTURA – POLUFINALE PLEJ-OF (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Atletiko San Luis – Klub Amerika 0:5 (0:2)

/Valdes 4, 65, Martin 14, Kinones 84, 90+5/

Petak

04.00: (2,45) Unam Pumas (3,25) Tigres (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1TigresPumas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara