Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Tigresu preti mina iz Hondurasa

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 23:10

Revanš meč poslednjeg četvrtfinala Lige šampiona Severne Amerike na programu je u noći između četvrtka i petka od 04.00 časova po srednjoevropskom vremenu

Troje polufinalista Lige šampiona Severne Amerike su poznati, a četvrtog ćemo dobiti u noći između čevrtka i petka od 04.00 časova, kada će meksički predstavnik Tigres da ugosti Motagvu iz Hondurasa. Reč je o revanšu, prvi susret pre nedelju dana završen je pobedom Meksikanaca sa 1:0.

Do sada su među četiri najbolja tima prošli Los Anđeles FK, Klub Leon i Filadelfija Union. Nije bilo iznenađenja, dva predstavnika MLS i jedan meksički tim su došli na dva koraka do trofeja.

Izabrane vesti

Veliko bi čudo bilo da im se ne pridruži Tigres. U Hondurasu je već dokazao da je kvalitetniji tim, gol Luisa Kinonesa je napravio razliku, mada je mogao rezultat da bude i ubedljiviji. Golman Marion Likona je imao šest odbrana.

Trener Tigresa Robert Siboldi upozorio je svoje igrače da ne smeju da se opuste, jer Motagva može da ih kazni.

Ekipa je fizički u dobrom stanju, spremna da se bori za trofeje u oba takmičenja. Imamo dugačku klupu, možemo da doziramo igračima minutažu i da menjamo formaciju. Ono što mi je najvažnije je mentalni pristup igrača narednim utakmicama. To sam rekao i njima“, poručio je Siboldi.

04.00: (1,20) Tigres (6,75) Motagva (14,0) - prvi meč 1:0

U Primeri je Tigres vezao četiri poraza i potonuo je na sedmo mesto na tabeli. I dalje je siguran u plej-ofu i doigravanju za titulu, ali će morati da igra i osminu finala. Samo, ako u preostala tri kola uspe da se probije do četvrtog mesta (Klub Leon ima pet bodova više) izbećiće jednu rundu.

Poznato je to s kim će igrati pobednik noćašnjeg meča u polufinalu. Kompletan žreb je obavljen još u prvom kolu, a bolji sa meča Tigresa i Motagve će u narednoj rundi na Klub Leon.

Motagva je već eliminisala jedan meksički tim, Pačuku. Nije pobedila, u Hondurasu je bilo 0:0, a u Pačuki 1:1, pa je prošla dalje zbog gola u gostima, pravila koje još uvek važi u severnoameričkom fudbalu.

Nikada Motagva nije stigla dalje od četvrtfinala u Ligi šampiona, a ovo joj je 15. učešće. Zato, tri puta je 18-struki prvak Hondurasa igrao finale KONKAKAF lige, drugog po kvalitetu klupskog takmičenja na kontinentu, 2018, 2019. i 2021. godine. Još uvek čeka na prvi međunarodni trofej. Tigres je s druge strane osvojio Ligu šampiona 2020. godine, a izgubio je 2015. u finalu Kopa Libertadores.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Vajolet – Klub Leon 2:1 (2:1) – ukupno 2:6

/Šeri 15, 26 – Rubio 30pen/

Los Anđeles FK – Vankuver Vajtkeps 3:0 (2:0) – ukupno 6:0

/Vela 8pen, 31, Kifuentes 65/

Četvrtak

Atlas – Filadelfija Union 2:2 (2:1) – ukupno 2:3

/Kinones 11, Furč 45+1 – Karanza 28, 78/

Petak

04.00: (1,20) Tigres (6,75) Motagva (14,0) - prvi meč 1:0

***Kvote su podložne promenama



tagovi

KONKAKAF Liga šampionaTigresMotagva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara