Tijago & Bajern? Budi neka lepa sećanja...

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.08.23. | 18:45

I Španac je navodno jedna od Tuhelovih opcija

Bajernu ne ide pod Tomasom Tuhelom. Titula je prošle sezone dobijena na poklon, u Ligi šampiona doživljen je blamantan poraz od Mančester Sitija, a ni nova kampanja nije počela kako navijači priželjkuju. U Superkupu RB Lajpcig je održao lekciju šampionu iz modernog fudbala.

Nemački stručnjak počeo je da pokazuje prve znake nervoze, svestan je da njegovi poslodavci neće još dugo tolerisati neubedljive partije, pa na sve načine pokušava da unapredi ekipu. Po njemu, Bajernu nedostaje još jedan vezni igrač, te poslednjih dana kod uprave pokušava da isposluje da mu dovedu klasičnu 'šesticu'. Razlog? Jozuu Kimiha vidi u nešto drugačijoj ulozi.

Izabrane vesti

Nedeljama unazad po medijima provlače se najrazličitija imena. Krenulo je sa Deklanom Rajsom, nastavilo sa Oreljanom Čuamenijem i Vilfredeom Endidijem, da bi se juče u prekjuče najčešće govorilo o Ibrahimi Sangareu iz PSV-a i Florentinu Luisu iz Benfike, koji se navodno ponajviše dopada Tuhelu.

Pomalo neočekivano, tokom današnjeg dana, 'u igru' je ušao i Tijago Alkantara. Njega kao opciju, doduše, ne pominju renomirani izvori, ali vest se brzo proširila po društvenim mrežama i izazvala lavinu komentara, pre svega među navijačima bavarskog velikana.

Očekivano, ima onih što pamte srećna vremena, vremena apsolutne dominacije sa Tijagom u srcu terena, iz vremena Hansija Flika, ali i onih što podsećaju da je Španac od odlaska iz Minhena u Liverpul uglavnom povređen, te da je propustio više od 70 utakmica?!

Činjenica je da je Tijago uživao na Alijanc areni kao nikad u karijeri i pružao najbolje partije. Ostala je za sva vremena njegova i Goreckina doktorska partija protiv Barselone, kada je Bajern slavio sa 8:2.

Podsetimo, kod Flika je Bajern u velikim utakmicama uglavnom igrao sa Alkantarom i Goreckom na sredini, dok je Jozua Kimih dejstvovao po desnom boku.

Ako ima istine u Bajernovom interesovanju za Tijaga nije isključeno da bi u posao mogao da bude uključen Rajan Gravenberh, za koga je Jirgen Klop opasno zagrizao.

Nemački klub bi navodno trebalo da opipa puls Redsa upitom za pozajmicu Alkantare, upravo jer nije siguran u njegovu fizičku spremu i mogućnost da bez problema iznese napornu sezonu na tri fronta.


tagovi

Tijago AlkantaraLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Bajern
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara