Tijago Alkantara (©Reuters)
Tijago Alkantara (©Reuters)

Tijagova plata u Saneov džep, obeštećenje kao temelj za priču sa Leverom...

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.06.20. | 09:17

Nije loš ovaj Bajernov plan...

Redak je primerak veziste Tijago Alkantara, baš kao što je redak balans između njegovg fantastičnog kvaliteta i potcenjenosti što traje skoro punih deset godina. Španac je i ovog jutra centralna tema na sportskim stranama u nemačkim medijima, a razlog su usporeni (ili kako pojedini izvori tvrde prekinuti) pregovori oko novog ugovora sa Bajernom.

Podsetimo, pre oko mesec dana sve izgledalo završeno, čekao se samo paraf iskusnog španskog reprezentativca, da bi se onda odjednom pojavila informacija kako Tijago želi da napusti klub. Čak je navedeno da su njegove opcije Liverpul ili povratak u Barselonu...

Izabrane vesti

Šta dalje planira Bajern?

Odgovor na ovo pitanje ponudio je Kiker, koji se vratio petnaestak godina unazad i podsetio na slučaj Mihaela Balaka. Bavarci su napravili veliki kiks na leto 2005, kada nisu uspeli da se dogovore sa nemačkim reprezentativcem oko nastavka saradnje. Godinu dana kasnije Balak je završio u Čelsiju kao slobodan igrač. Otuda su u Kikeru ubeđeni da Rumenige neće ponoviti grešku. Ostanak Alkanatare do isteka ugovora (leto 2021) isključen je, pa se navodi kako će Bajern biti spreman na ozbiljan popust u pregovorima. Ko god da se javi.

E sad, taj popust i neće biti bogzna kakav imajući u vidu koliko Nemci cene Tijaga. Navodno, Bajern bi bio spreman da ozbiljnom interesentu izađe u susret i spusti cenu sa 80 na 60 miliona evra. Nema sumnje da i pored ozbiljnih godina u koje je zašao (29) Alkanatara vredi taj novac, međutim pitanje je da li će bilo ko biti spreman da u doba finansijske krize izazavane koronavirusom isplati toliko obeštećenje.

Pa još za igrača u poslednjoj godini ugovora...

Bild s druge strane tvrdi da će Bavarci u tom smislu biti još popustljiviji. Pre svega jer je u poslednjih nekoliko mečeva vezni red sa Kimihom, Goreckom i Milerom sasvim dobro funkcionisao - tu su Havi Martinez i Toliso da uskoči kad zatreba, pa i mladi Kjuzans se nameće; da ne govorimo da Bajern merka Kaija Heverca kao svežu krv za svoju vezu - a i cifra plaćena za njega pre sedam godina nije bila spektakularna: tek 25.000.000 evra.

Nemački mediji naposletku podvlače da će odlaskom Alkantare biti udaren temelj za bar dva pojačanja - njegova ogromna plata preliće se najverovatnije u džep Leroja Sanea, dok će novac dobijen za obeštećenje biti odlična polazna tačka za pregovore sa Leverkuzenom oko Haverca.


tagovi

Tijago AlkantaraLeroj SaneKai Haverc

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara