Tim 16. kola Mozzart Bet Superlige: Vikend kada smo gledali evropski fudbal u Srbiji

Vreme čitanja: 4min | uto. 25.10.22. | 12:19

Posebno u susretima Radničkog i Crvene zvezde, odnosno Partizana i Javora

Klubovi ko klubovi, nažalost, pažnju su usmerili na sudije, koje zaista jesu imale nekoliko kontroverznih odluka, mada nije baš da takve ne gledamo iz nedelje u nedelju i u Premijer ligi. Ali ono što ne gledamo tako često u Mozzart Bet Superligi jeste ozbiljan, evropski fudbal na srpskim terenima, a baš takav nam je prikazan ovog vikenda, prvenstveno u sudarima Radničkog i Crvene zvezde, Partizana i Javora, pa i Topolskog sportskog kluba i Čukaričkog.

Uz to, svedočili smo i proboju kragujevačkog Radničkog do mesta koje vodi u plej-of, povratku Vojvodine na pobednički kolosek, pa i daljem potonuću surduličkog Radnika, koji ni posle 16 kola ne zna za pobedu.

Izabrane vesti

Kada je individualni učinak u pitanju, tu pored tabele umnogome utiče i subjektivan utisak, a prema proceni naših izveštača sa utakmice Mozzart Bet Superlige ovako bi izgledao idealan tim 16. kola šampionata Srbije.

DRAGAN ROSIĆ (Radnički Niš) 8: Veliku konkurenciju imao je u Javorovom Aleksandru Vuliću, ali iako je Radnički izgubio od Crvene zvezde do neizvesne završnice je i stigao ponajviše zahvaljujući Draganu Rosiću, koji je upisao čak deset odbrana, dok je sezonski prosek najboljeg u ligi, Nikole Petrića, “samo“ 4,35. Istakao se sjajnim paradama na udarce Milunovića, Dragovića, Ivanića, ali na njegovu žalost ni to nije bilo dovoljno za bod.

LAZAR NIKOLIĆ (Javor) 7,5: Koliko je Lazar Nikolić bio dobar protiv Partizana verovatno najbolje oslikava to što ga je Crvena zvezda samo dan kasnije predstavila kao prvo zimsko pojačanje, iako je ugovor potpisan još ranije. Pamtiće taj meč i zbog toga što je Javor odoleo crno-belima, a sam Nikolić prvenstveno po evrogolu već u uvodnim minutima utakmice.

NEMANJA MILUNOVIĆ (Crvena zvezda) 7: Nije kriv za gol Saše Marjanovića, a zbog udaranja Nemanje Milunovića protivnik iz Niša je ostao sa devetoricom na terenu što je verovatno imalo i ključan uticaj na poraz Radničkog. Pozadi je obavio sve što je do njega, videlo se koliko Aleksandru Dragoviću i Strahinji Erakoviću prija kada svi igraju zajedno. Uvek opasan kod prekida, malo je nedostajalo i da se upiše u listu strelaca.

BRATISLAV ĐUKIĆ (Javor) 7,5: Jeste Javor primio tri gola u Humskoj, ali s obzirom na razliku u igračkom kvalitetu moglo je da bude i više, a to što nije dobrim delom je i zasluga 22-godišnjeg Bratislava Đukića. Presekao je deset crno-belih napada, dobio četiri vazdušna duela, rvao se sa Rikardom Gomešom koliko je mogao...

DUŠAN STOILJKOVIĆ (Radnički 1923) 7,5: Drugi gol u ovoj sezoni i drugi put u timu kola Mozzart Bet Superlige. Dušan Stoiljković možda nije zvučno ime, ali solidno obavlja zadatak na levom beku. U pobedi nad Kolubarom se posebno istakao u ofanzivnom delu igru, podaci statističke platforme Comparisonator kažu da je ukrao čak tri lopte na protivničkoj polovini terena, prekinuo šest napada, imao 23 pasa u završnu trećinu terena...

NEMANJA TOMIĆ (Radnički 1923) 7,5: Godine prolaze, klasa je večna. Nemanja Tomić je sa svoje 34 godine daleko od optimalne fizičke spreme, ali je i dalje igrač koji potezom može da reši utakmicu. Načeo je Kolubaru i povukao Radnički 1923 do osme pozicije na tabeli, odnosno do mesta koje vodi u plej-of. A nije baš da su mnogi videli Kragujevčane u gornjem delu tabele.

ALEKSANDAR MESAROVIĆ (Radnički Niš) 7,5: Imao je jasan zadatak da bude senka Mirka Ivanića i maestralno je odradio svoj posao isključivši plejmejkera Crvene zvezde iz igre. Istina, zbog toga nije bio posebno zapažen u ofanzivi, niti se njegov učinak može meriti pukom statistikom, ali to i nije bila Mesarovićeva uloga u nedelju.

BIBARS NATHO (Partizan) 7,5: Ovo je jesen velikog preporoda Izraelca. Ne samo da igra redovno, i još jednom je na terenu bio 90 minuta, nego što je sve korisniji po tim. Protiv Javora gol iz igre, da ućutka one koji govore da može samo da pogodi iz penala, pa centaršut na glavu Marka Živkovića. Uz to još nekoliko proigravanja, spremljenih šansi saigračima, visok nivo fudbalske inteligencije. Možda i najbolji u ekipi crno-belih. Šteta za Petrićev tim što njegove lopte nisu koristili ofanzivni fudbaleri.

NIKOLA ČUMIĆ (Vojvodina) 7,5: Polako, ali sigurno se izdvaja kao jedan od lidera ove nove generacije Vojvodine. Nije Voša blistala u Kruševcu, ali je Čumićev gol, njegov već četvrti u osam prvenstvenih utakmica otkako je stigao iz Olimpijakosa, presudno uticao da Napredak psihološki potone. Tako je i prokrčen put Novosađanima do pobede od 2:0 i kraj postao od mesec dana bez pobede.

ALEKSANDAR PEŠIĆ (Crvena zvezda) 8: Trpeo je kritike dela navijača na početku drugog mandata u Crvenoj zvezdi, ali veliki kvalitet Aleksandra Pešića je što ume da se snađe u pravim, rovovskim borbama, a baš takvu smo gledali u Nišu. U ovom kolu bez konkurencije na poziciji centarfora, nije ni samo do dva gola, prosto: svuda ga je bilo u igri. Otud i nagrada za najboljeg igrača 16. kola Mozzart Bet Superlige.

PETAR GIGIĆ (Javor) 8: Pogodak Petra Gigića sa penala vratio je Javor iz mrtvih i gurnuo u Partizan u nervozu iz koje nije umeo da se vrati. I nije to prvi put da 25-godišnji napadač, bivši fudbaler Partizana, kolo završava kao junak Ivanjice. Već pet golova i četiri asistencije je upisao, sprečio je poraze u Surdulici i Subotici, urnisao Napredak, sada evo zaustavio i crno-bele. Za standarde Mozzart Bet Superlige – potcenjen špic.



tagovi

Tim kola Mozzart Bet SuperligeMozzart Bet SuperligaDragan RosićLazar NikolićNemanja MilunovićDušan StoiljkovićBratislav ĐukićNemanja TomićAleksandar MesarovićBibars NathoNikola ČumićAleksandar PešićPetar Gigić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara