Tim 2. kola Mozzart Bet Superlige: Zvezda dominantna, impresionirali i Voša i Radnički

Vreme čitanja: 4min | pon. 18.07.22. | 15:44

Pogledajte naš izbor za najbolje igrače vikenda iza nas

Crvena zvezda je protiv Kolubare pokazala superiornost, visoke ambicije najavljuje i Vojvodina, dok se i Radnički iz Niša u derbi utakmici sa Partizanom predstavio kao tim koji bi ove sezone mogao da iznenadi, možda čak i napravi neki iskorak u Evropi. Pa samim tim igrači ova tri tima i dominiraju na listi najboljih u drugom kolu Mozzart Bet Superlige.

Ono što je posebno zanimljivo: niko od naših laureata drugo kolo Mozzart Bet Superlige nije bio član idealnih 11 posle prve runde takmičenja. No, krenimo redom, u već standardnoj 4-2-3-1 formaciji, omiljenoj među našim trenerima.

Izabrane vesti

FILIP KLJAJIĆ (Novi Pazar) 6,5 – Nije ove nedelje bilo previše jake konkurencije među golmanima o čemu svedoči i to što Milanu Borjanu, samo primera radi, Kolubara nije ni šutnula na gol. Zato nagrada ove nedelje ide Filipu Kljajiću, iako je njegov Novi Pazar poražen od Čukaričkog sa 1:2, ali tek posle gola Muhameda Badamosija u 88. minutu. Da nije bilo Kljajića na golu sve bi bilo gotovo i ranije.

NIKOLA STANKOVIĆ (Crvena zvezda) 6,5 – Pristup koji mora da ima svaki mlad fudbaler koji se probija do prvog tima, posebno ako je to prvi tim Crvene zvezde. Nikola Stanković se ne šali kad kaže: “Ako šef kaže – staću i na gol”. Dobro, nije stao na gol, ali je mesta veziste preseljen na poziciju desnog beka i mada protiv Kolubare nije imao mnogo defanzivnih obaveza – svoje je obavio. Pride stigao i da asistira Milanu Pavkovu za drugi gol crveno-belih.

MAMADU TRAORE (Vojvodina) 7 – Jedan od igrača koji je ozbiljno konkurisao i za tim prvog kola Superlige. U drugom se potvrdio kao, čini se, pun pogodak Vojvodine u letnjem prelaznom roku. Jeste Vojvodina lako izašla na kraj sa gradskim rivalima iz Mladosti, dobrim delom i zato što je odbrana bila utegnuta i dozvolila saigračima iz ofanzivne linije da se razmašu.

Anton Tolordava protiv Rikarda Gomeša (©Starsport)Anton Tolordava protiv Rikarda Gomeša (©Starsport)

ANTON TOLORDAVA (Radnički Niš) 7,5 - Jeste Radnički primio tri gola protiv Partizana, ali je Anton Tolordava uspeo da ostavi na nuli prošle sezone najboljeg strelca Mozzart Bet Superlige Rikarda Gomeša. Jeste on postigao gol, ali sa penala sa kojim Gruzin nije imao veze. Pride stigao je Tolordava i da namesti jedan gol, ali mnogo bitnije - ulivao je sigurnost pozadi. Stigao je kao prinudno rešenje nakon povreda i zdravstvenih problema štopera Radničkog, ali posle uvodnih partija teško će ga izgurati iz prve postave niškog kluba.

SLOBODAN UROŠEVIĆ (Partizan) 7 – Ne mogu navijači Partizana da budu zadovoljni time kako su crno-beli izgledali u Nišu, ali najmanje je to krivica Slobodana Uroševića. Ne samo zbog prelepog gola kojim je aktuelnom vicešampionu omogućio da se vrati u meč posle dva gola zaostatka. Primetno je bilo da su igrači Radničkog targetirali desnu stranu Partizanove defanzivne linije. Po Uroševićevoj levoj crno-beli su imali značajno manje problema.

ALEKSANDAR PEJOVIĆ (Radnički Niš) 7,5 – Englezi bi rekli igrač koji je “kasno procvetao”. Aleksandar Pejović je već dugo prisutan na superligaškim terenima i ljubitelji domaćeg fudbala ga dobro poznaju, ali protiv Partizana je zaista izgledao kao majstor bubamare. Svuda ga je bilo: da zakrpi pozadi, da iznese loptu, pa i da projektilima van kaznenog prostora bombarduje gol crno-belih. Odlična partija iskusnog veziste, nastavi li ovako u Nišu će imati čemu da se nadaju.

RADOMIR MILOSAVLJEVIĆ (Vojvodina) 7 – Najavljivali su ga u Novom Sadu kao veliko pojačanje i izgleda – opet su pogodili. Nije možda igrač koji upada u oči, mada je načeo Mladost golom za 1:0, ali je sveprisutan na terenu. Ima ga u igri o čemu svedoči i podatak statističke platforme Comparisonator da je učestvovao u pet uspešnih napadačkih akcija Voše, koliko od zadnjih veznih samo još Gelor Kanga.

VELJKO SIMIĆ (Vojvodina) 7,5 – Naoštren da preuzme ulogu glavnog igrača novosadske Stare dame. Pogodio je za minimalac protiv Napretka, sada sipao šlag na tortu u pobedi nad ekipom Mladosti. Pride prema podacima Comparisonatora i presekao četiri protivnička napada, te čak osam puta imao kontakt s loptom u protivničkom kaznenom prostoru. Stalna pretnja po gol rivala.

ALEKSANDAR KATAI (Crvena zvezda) 7,5 – Gol i asistencija, iznad svega: nepodnošljiva lakoćom s kojom maltretira protivničke igrače. Protiv Kolubare se igrao, slalomima vozio kroz odbranu gostiju iz Lazarevca, prvi gol postigao kao na malom fudbalu, posle asistirao za još jedan. Em efektan, em poklon za oči. Šest driblinga – tri uspešna, da narod na tribinama ima čemu da aplaudira osim golova.

LAZAR JOVANOVIĆ (Radnički Niš) 8 – Prva “osmica” u našim ocenama u ovoj sezoni Mozzart Bet Superlige. Terorisao je Zlatana Šehovića kada je ovaj pokušao da zakrpi kanal na Partizanovoj desnoj strani terena, kao na tacni poslužio Stefana Dimića za drugi gol Nišlija, samo tri minuta kasnije i sam matirao Nemanju Stevanovića i bacio Beograđane u nokdaun. Uspeli su da ustanu, doduše, ali to ne umanjuje utisak da je Lazar Jovanović bio apsolutni junak kola.

MILAN PAVKOV (Crvena zvezda) 7,5) – Umeo je u prošlosti da bude ponekad inertan na terenu, ali u ovu sezonu je očigledno ušao našpanovan da skine Rikarda Gomeša sa mesta najboljeg strelca Mozzart Bet Superlige. Tim se zvanjem bar trenutno diči Milan Pavkov, posle gola Radničkom još dva Kolubari i to u razmaku od šest minuta. Da Zvezda nije povukla ručnu u drugom poluvremenu moglo je da ih bude i više, ali Milan Pavkov za sada uliva mir navijačima dok čekaju nove pridošlice u napadu.



tagovi

Filip KljajićNikola StankovićMamadu TraoreAnton TolordavaSlobodan UroševićRadomir MilosavljevićAleksandar PejovićAleksandar Kataiveljko simićLazar JovanovićMilan PavkovTim kola Mozzart Bet Superlige

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara