Koji igrači su obeležili prvo kolo Mozzart Bet Superlige?
Koji igrači su obeležili prvo kolo Mozzart Bet Superlige?

Tim 3. kola Mozzart Bet Superlige: Katai, Pavkov i Traore po drugi put

Vreme čitanja: 4min | pon. 25.07.22. | 11:57

Tu su i Docić, Ivanović, Manojlović…

Crvena zvezda jedina sa maksimalnim učinkom posle tri kola, Partizan već drugi put bez pobede u istom periodu. Novi Pazar i dalje bez boda, Napredak i dalje bez gola. To je u najkraćem epilog trećeg kola Mozzart Bet Superlige koje nas je pomalo razočaralo, jer je čak četiri od sedam utakmica završeno bez golova. Sve skupa smo ih videli sedam.

Pa opet, pojedinci su opet odskočili, pa da vidimo ko je tu u najboljem timu trećeg kola Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

FILIP MANOJLOVIĆ (Spartak) 7

Nije baš da su ga saigrači ostavili kao glinenog goluba na strelištu, ali kada je Vojvodina i uspevala da probije odbranu Spartaka Filip Manojlović je bio tu da se ispreči i paradama spreči sigurne golove prvo Veljka Simića – a bio bi to izvesno kandidat za gol meseca – te Iva Barajea. Bez bilo kakve sumnje, Manojlović je najzaslužniji što su se Subotičani iz Novog Sada vratili neporaženi.

ARANĐEL STOJKOVIĆ (TSC) 6.5

Nije TSC bio bogzna koliko opasan na gostovanju kod Partizana, ali utisak je da mu to nije ni bio glavni cilj, već je da je Žarko Lazetić postavio ekipu da zaustavi crno-bele i izbegne poraz u Humskoj. I to je uradio, prilično uverljivo ako smemo da dodamo, jer se Partizan nije naigrao fudbala, dobrim delom i zbog partije Aranđela Stojkovića, koji je stigao da se par puta promuva i kroz protivički šesnaesterac.

MAMADU TRAORE (Vojvodina) 6.5

Odbranjena pozicija u timu kola. Još jednom je štoper iz Malija pokazao da su Novosađani pogodili premiju kada su dogovorili dolazak Mamadua Traorea. Nisu gosti napravili Voši mnogo problema u defanzivi i Traore se polako, ali sigurno ističe kao jedan od najboljih štopera Mozzart Bet Superlige. I zbog toga, Vojvodina je jedan od dva tima koji nije primio gol u dosadašnja tri kola.

FILIP DAMJANOVIĆ (Voždovac) 7

Dakle, prvi tim bez primljenog gola je Vojvodina, a drugi pomalo iznenađujuće – Voždovac. Tako je bilo i na startu sezone protiv Novog Pazara, pa zatim u sudaru sa Napretkom i u nedelju u meču sa ekipom Mladost GAT. Još da je napad bio učinkovit kao odbrana predvođena Filipom Damjanovićem bili bi Zmajevi i iznad ovog osmog mesta na tabeli.

NIKOLA LEKOVIĆ (Mladost) 7

Vratio je Mladost u život pogotkom u 79. minutu utakmice i primorao navijače Crvene zvezde da u zebnji odgledaju finiš meča u Lučanima. A, nemojmo da zaboravimo da je pre toga pri rezultatu 0:1 maltene na gol liniji sprečio Aleksandra Kataija da zatrese mrežu domaćeg tima. To što je Mladost na kraju morala da se pomiri sa porazom najmanje je krivica Nikole Lekovića.

GELOR KANGA (Crvena zvezda) 7

Sveprisutan na gostovanju kod Mladosti u Lučanima, posebno u prvih 45 minuta. Bilo ga je i napred i nazad, pa je stigao i da preseče nekoliko akcija domaćeg tima i pokaže javnosti da ume da igra i odbranu kada je koncetrisan. Doprinos Gelora Kange u napadu nikada nije ni bio sporan. On se jednostavno podrazumeva.

MARKO DOCIĆ (Čukarički) 7

Bilo je ovog leta i zvučnih dolazaka na Banovo brdo, ali najveće pojačanje Čukaričkog je povratak na teren zdravog Marka Docića. Kad je kapiten u igri sve je mnogo lakše za tim Dušana Kerkeza. Kao šestarom crta akcije po terenu i svaka u Čukinoj igri mora da krene od njega. Bez Docića na terenu to prosto nije isti tim.

LUKA LUKOVIĆ (Javor) 7

Prva pobeda i prvi golovi za Javor. Drugi je bio delo Luke Lukovića, koji je duplirao vođstvo posle pogotka imenjaka Gojkovića i doneo dašak optimizma u Ivanjicu posle boda osvojenog u teškim izazovima sa Partizanom i TSC-om. Sada nešto povoljniji kalendar za Ivanjičane, od gostovanja kod Napretka, preko sudara sa ekipom Mladost GAT, pa Spartako, Radničkim 1923. Prilika da se poveća bodovni konto, ako Luković i drugovi nastave u istom ritmu.

ALEKSANDAR KATAI (Crvena zvezda) 7

Asistirao za prvenac Stefana Mitrovića u crveno-belom dresu i jednako bitno: opet zabavljao publiku driblinzima i rešenjima koje Aleksandar Katai već po navici vide pre svih drugih. Bio je u idealnom timu drugog kola, sada je opet tu i ako ovako nastavi nema sumnje da mu se smeši mesto i u timu sezone. Uživanje je gledati ga na terenu.

ĐORĐE IVANOVIĆ (Čukarički) 6.5

Jeste pogodio kada je hteo da centrira, ali najbitnije je da je pogodio. Posle gola u pobedi nad Novim Pazarom sada još jedan za nekadašnjeg fudbalera Spartaka i Partizana i generalno dobar utisak, mada se čini da Đorđe Ivanović može još bolje. Bitno da je onaj poraz od TSC-a arhiviran i da Čukarički igra sve bolje i sve dominantnije. U takvoj igri biće prostora da Ivanović prikaže svoj maksimum.

MILAN PAVKOV (Crvena zvezda) 7

Tri utakmice, četiri gola i status najboljeg strelca Mozzart Bet Superlige. Milan Pavkov je u sezonu ušao kako napadač samo požeteli može. Prošle sezone je u domaćem šampionatu morao da čeka do šestog kola – pogodio je prethodno dva puta protiv Kluža u Evropi – ove se već napunio samopouzdanjem. Nije samo postigao prvi gol za crveno-bele, no je i učestvovao u akciji kod drugog. I Pavkov, kao i Traore i Katai, drugi put u timu kola.



tagovi

Tim kola Mozzart Bet SuperligeFilip ManojlovićAranđel StojkovićMamadu TraoreFilip DamjanovićNikola LekovićGelor KangaMarko DocićLuka LukovićĐorđe IvanovićAleksandar KataiMilan Pavkov

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara