Frenki de Jong (©Reuters)
Frenki de Jong (©Reuters)

Tinja nada u Barseloni: De Jong skida steznik, moguće da zaigra u El Klasiku

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.10.23. | 11:32

Holanđanin privodi kraju oporavak zgloba

Već tri nedelje Barselona igra bez Frenkija de Jonga, izuzetno važnog igrača u Ćavijevom timu. Zbog povrede zgloba zadobijene u susretu sa Seltom, kada je na njega startovao Džonatan Bamba, Holanđanin je morao da napusti teren u finišu prvog poluvremena, a potom je propustio mečeve sa Majorkom, Seviljom, Granadom i Portom u Ligi šampiona. U tim utakmicama Barselona je ostvarila dve pobede i dva remija.

Predviđena pauza za oporavak od povrede koja muči De Jonga je pet do sedam nedelja, međutim, katalonski Mundo Deportivo piše da će 26-godišnji fudbaler u ponedeljak skinuti steznik koji nosi sve do kolena i početi ponovo da trenira. Da li će imati dovoljno vremena da se do velikog derbija sa Real Madridom vrati u formu, to je već pitanje.

Izabrane vesti

Navodno su u Barseloni optimisti da bi Holanđanin mogao da bude na raspolaganju za El Klasiko 28. oktobra na njihovom stadionu, ali se ističe da će odluka biti prvenstveno na samom igraču, a onda i treneru. Ukoliko ne bude siguran da je De Jongov zglob potpuno spreman da izdži napore, Ćavi neće rizikovati da ga izgubi na još duži period.

Do kobnog 36. minuta susreta sa Seltom, Frenki de Jong je odigrao svaki minut ove sezone u Primeri, a bio je i starter u ubedljivoj pobedi nad Antverpenom (5:0) u Ligi šampiona. Njegov izostanak oseća se u igri katalonskog tima, iako Ćavi ima na raspolaganju sjajne igrače za triling u veznom redu. Tu su Gavi, Gundogan, Romeu, mladi Fermin, po potrebi Rafinja...


tagovi

Frenki de JongBarselonaĆavi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara