Tinja vera u čudo: Futsaleri Srbije desetkovani na Portugaliju

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.01.22. | 17:33

Orlovi sutra otvaraju Prvenstvo Evrope protiv prvaka Evrope i sveta (17.30)

Okolnosti su loše, ali futsaleri Srbije veruju da na startu Prvenstva Evrope koje sutra počinje u Holandiji mogu da naprave malo iznenađenje i savladaju aktuelnog prvaka Evrope i sveta, selekciju Portugalije. Bila bi to slatka osveta Orlova za poraz u osmini finala Mundijala posle velike drame.

Međutim, naša selekcija biće desetkovana protiv Portugalije. Selektor Dejan Majes zbog pozitivnog kovid testa ne može da računa Ninoslava Aleksića (ostao u Beogradu, naknadno će se priključiti ekipi), Slobodana Rajčevića, koji je bio pozitivan na testiranju u Holandiji, a po automatizmu i njegov cimer Nikola Matijević morao je u karantin.

Izabrane vesti

Još od ranije zbog povreda u timu nisu Jovan Lazarević i Miloš Stojković.

"Bez obzira na sve hendikepe koji su nas zadesili, očekujem da se igrači bore za dres Srbije od prvog do poslednjeg minuta i pruže maksimum. Želimo da ostavimo pozitivan utisak kako bi nastavak prvenstva bio onakav kakav priželjkujemo. Odradili smo jedan trening, navikli se na podlogu, a hrabri nas činjenica da se Jovan Lazarević polako oporavlja i očekujemo da nastupi na ovom šampionatu. Portugaliju dobro poznajemo, važno je uđemo hrabro u meč", izjavio je Majes, a preneo sajt FSS.

Zbog lokdauna koji je snazi u Holandiji šampionat se igra bez prisustva publike. Sve informacije govore da bi tribine hale u Amsterdamu bile pune već na premijeri.

"Domaćin je imao smenu generacija i nije se slučajno izborio za domaćinstvo Prvenstva Evrope. Sve bi naravno bilo bolje i lepše da se igra pred publikom, ali zbog korone navikli smo već da igramo pred praznim tribinama. Hendikep za sve, najviše za domaćina i organizatora, ali bez obzira na sve na nama je da damo maksimum i ostvarimo rezultate koje želimo", rekao je Majes.

Meč Srbije i Portugalije na programu je u sredu od 17.30 sati, uz direktan prenos na RTS-u.


tagovi

futsal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara