Vladimir Ivić (©Shutterstock)
Vladimir Ivić (©Shutterstock)

Titula na talonu u Izraelskom Klasiku

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.06.20. | 09:54

Makabi iz Tel Aviva ima priliku da praktično sve reši u sudaru sa Makabijem iz Haife

Kako svima, tako i Izraelu. Tamošnja Premijer liga usled pandemije korona virusa morala je na prinudnu pauzu, ali je i njoj došao kraj. Protekle subote krenule su utakmice posle dva i po meseca odmora, bitkama u plej-ofu i plej-aut fazi.

A koliko se očekuje da finiš sezone bude uzbudljiv ilustruje i raritetan podatak koji kazuje da se velika četvorka izraelskog fudbala – Makabi Tel Aviv, Makabi Haifa, Beitar Jerusalim i Hapoel Tel Aviv – prvi put u ovoj deceniji zajedno našla u doigravanju za titulu i evropska takmičenja.

Izabrane vesti

U 28. kolu, odnosno 2. rundi plej-ofa Premijer lige sastaju se lider Makabi Tel Aviv i Makabi Haifa u Izraelskom Klasiku, koji karakteriše dvoboj najtrofejnijih klubova u zemlji. Baš ovaj okršaj mogao bi da determiniše dalji tok prvenstva. Tim iz Haife će pokušati da zadrži neizvesnost, ali verovatno - sudeći prema partijama ove sezone - četa Vladimira Ivića to neće dozvoliti.

U slučaju da Makabi Tel Aviv pobedi, jaz između njega i najbližeg pratioca povećaće se na velikih 12 bodova, pa se može konstatovati da bi se tim epilogom pitanje šampiona definitivno rešilo. Čeka nas zanimljiva utakmica dvojice najboljih timova Izraela, ali da li treba očekivati otvoren duel poput njihovog pređašnjeg? Teško. Žuti sa Blumfilda slavili su oba puta u šampionatu ove sezone nad rivalom iz Haife. Najpre minimalcem na svom terenu, a potom početkom godine na Sami Ofer stadionu i to u pravoj goleadi kakva nije viđena u njihovim susretima. Ekipe su kombinovano postigle čak sedam golova, a odlučujući pogodak postignut je u 93. minutu za trijumf Makabija iz Tel Aviva (4:3).

Večeras je ulog znatno veći. Titula je na talonu. Zeleni iz Haife nemaju pravo na grešku, ako i dalje žele da nametnu pritisak velikom rivalu u trci za šampionsku krunu. Ne treba zaboraviti da Ivićevi momci u 27. kola prvenstva još nijednom nisu poraženi...

IZRAEL 1, PLEJ-OF - 2. KOLO

Utorak

Hapoel Tel Aviv - Beitar 3:0 (2:0)

Sreda

19.30: (3,60) Hapoel Haifa (3,20) Hapoel Ber Ševa (2,05)

19.45: (1,80) Makabi Tel Aviv (3,40) Makabi Haifa (4,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Izrael 1Makabi Tel AvivMakabi HaifaVladimir Ivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara