Tjeri Anri (©Reuters)
Tjeri Anri (©Reuters)

Tjeri Anri: Svi klubovi se plaše Reala, a Real se plaši Barselone

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.05.22. | 15:56

Proslavljeni golgeter o aktuelnostima u evropskom fudbalu

Kada svojevremeno jedan od najboljih svetskih golgetera i čovek koji je velikim slovima upisan u istoriju fudbala, Tjeri Anri, iznosi svoje mišljenje, ono i te kako ima težinu. Ovaj put Francuz je pričao na temu finala Lige šampiona, u kom će 28. maja igrati Real Madrid i Liverpul, kao i o izboru za Zlatnu loptu u 2022.

Smatra nekadašnji centarfor Monaka, Juventusa, Arsenala, Barselone i, na kraju, Njujorka, da bi przinanje za najboljeg igrača sveta ove godine trebalo da pripadne njegovom sunarodniku Karimu Benzemi.

Izabrane vesti

Još jednim izborom Lionela Mesija većina smatra da je u 2021. oštećen bio Robert Levandovski. Napadač Bajern Minhena nastavio je da igra sjajno i ponovo se našao među kandidatima, mada ne i kod Anrija.

Francuz ističe dvojicu, pomenutog Benzemu i Liverpulovog Sadija Manea. Prednost, ipak, daje zemljaku.

"I dalje mislim da je Benzema u prednosti, ali ako Mane osvoji Ligu šampiona i sa Liverpulom dođe do četiri trofeja ove sezone, onda će biti prilično jak protivkandidat, a to je svakako velika stvar za Afriku. Ali, ja se kladim na Benzemu", ističe Anri.

Ima nekadašnji as i svog favorita kada je reč o finalu Lige šampiona.

"Mislim da će Liverpul osvojiti trofej, jači je od Reala. Posebnu draž finalu daće to što će u njemu biti dvojica favorita za Zlatnu loptu, Mane i Benzema", naglasio je Francuz.

Kao neko ko je igrao u Barseloni, Anri dobro zna veličinu tog kluba, ali i najtrofejnijeg u Evropi, madridskog Reala. Govoreći za CBS Sports pomenuo je i njihov rivalitet.

"Svi klubovi u Evropi se plaše Real Madrida, a Real se plaši Barselone", izjavio je Anri rečenicu koja je brzo postala veoma popularna na društvenim mrežama. Posebno među navijačima katalonskog kluba.


tagovi

Tjeri AnriReal MadridBarselona

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara