To bi bilo ozbiljno pojačanje: Spartin napadač na Partizanovom radaru

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.12.18. | 10:49

Crno-beli već nekoliko puta uživo pratili igre češkog reprezentativca

Dolaskom Zorana Bate Mirkovića defanzivni red je skockan, ali mršav učinak u ofanzivi koštao je crno-bele velikog bodovnog zaostatka u odnosu na Crvenu zvezdu. Partizan je trenutno trećeplasiran, ali na zimski prelazni rok u Humskoj gledaju kao na svojevrsnu prekretnicu i šansu da naprave jači i stabilniji tim koji bi mogao da konkuriše za najviši plasman.

Očekuje se veliki remont u ofanzivnoj liniji tima, gde je najveći teret podneo Rikardo Gomeš. Sportski sektor Partizana naciljao je ozbiljno ime, čiji dolazak bi predstavljao pojačanje za Zorana Batu Mirkovića.

Izabrane vesti

Prema pojedinim informacijnama iz Humske na radaru crno-belih je povremeni češki reprezentativac i ofanzivac praške Sparte Josef Šural. Reč je o momku rođenom 1990. godine, koji je do sada za nacionalni tim Češke odigrao 20 utakmica i postigao jedan gol. I ne samo da je Šural na radaru srpskog vicešampiona, već su ljudi iz Partizana nekoliko puta uživo pratili igre momka koji je u Spartu stigao 2016. godine iz Libereca.

Šuralova primarna pozicija je napadač, ali može da bude podjednako koristan i na krilu. Do dolaska Andree Stramačonija bio je jedan od najstandardnijih igrača Sparte, ali najezda stranaca u glavni grad Češke uzdrmala mu je pozicije. Ipak, Šural i ove sezone ima više nego solidnu minutažu na Letni. Odigrao je 12 utakmica i postigao jedan gol. Dobra stvar za crno-bele je činjenica da reprezentativcu Češke ugovor sa velikom iz Praga ističe u junu naredne godine, pa bi mogli da ga dobiju za simbolično obeštećenje.

Dobri poznavaoci fudbalskih prilika sećaju se Šurala iz duela češke Sparte sa Crvenom zvezdom i Spartakom iz Subotice.

(Foto: Reuters)

 


tagovi

Sparta Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara