To je derbi, to je Premijer liga! Delovalo je da će Liverpul zgromiti Čelsi, a onda su Plavci pokazali da imaju tim za visoke domete

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.08.23. | 19:37

Obe ekipe mogu da žale za pobedom, ali u isto vreme i da budu zadovoljne osvojenim bodom u veoma kvalitetnoj fudbalskoj predstavi - 1:1

Brojne oscilacije, nekoliko vanserijskih poteza, pad tempa, pa onda drama u finišu utakmice. Sve to je obeležilo vrlo uzbudljiv derbi otvaranja sezone u Premijer ligi, u kojem su Čelsi i Liverpul podelili plen - 1:1 (1:1).

Kako je meč započeo delovalo jeda će Redsi zgromiti pomalo nesnađene Plavce. Poveli su golom Luisa Dijaza, prethodno pogodili okvri gola, a onda im Salahu poništen gol zbog ofsajda. Ipak, sve se ubrzo promenilo na terenu, a posebno nakon izjednačenja Aksela Disasija u 37. minutu.

Izabrane vesti

Sastav Maurisija Poketina je pozitivan naboj mogao da kruniše već do kraja prvog poluvremena, kada se još jednom tresla mreža Alisona Bekera, ali je i pogodak Bena Čilvela poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Čelsi je bio kontrektniju u nastavku utakmice i bio tim koji je kontrolisao meč. Brojne izmene na obe strane u jednom trenutku su uticale na ozbiljan pad ritma, ali je sve to bio uvod u dramatičnu završnicu, gde su do pobede mogla oba tima, a pre svega Liverul, pošto je udarac Darvina Nunjeza u trećem minutu nadoknade završio izvan gola...



Sastav Jirgena Klopa je u prvih pola sata delovao ubitačno iz kontranapada. Brza razmena pasova do ludila je dovodila domaće igrače, koje je pogledala sra u 12. minutu kada je Salah pogodio prečku sa ivice kaznenog prostora. To je bio uvod za akciju koja je šest minuta kasnije rezultirala vođstvom Redsa.

Upravo je Salah na fenomenalan način kroz nekoliko protivničkih defanzivaca poslao pas za Dijaza, a ovaj se poput kobre bacio na loptu i poslao je iza leđa Roberta Sančesa.

Kada je desetak minuta kasnije Salah poslao loptu iza leđa španskog golmana, delovalo je da bi Čelsi mogao da doživi rezultatski debakl, ali se ispostavilo da je bio nekoliko centimetara ispred svojih čuvara u trenutku dodavanja.

Taj trenutak je vratio Plavce u život i omogućio i dao im veliku mogućnost da se vrate u utakmicu. To se i dogodilo u 37. minutu, kada je zaspala odbrana gostiju, loše je loptu glavom izbacio Dominik Soboslaj, a onda je Čilvel pronašao Disasija, koji je umakao čuvaru i doneo svom timu veliko izjednačenje.

VAR nije samo poništavao golove u prvom poluvremenu, već je radio i na početku drugog dela igre. Nikolas Džekson je igrao rukom u svom kaznenom prostoru u 53. minutu, ali su u VAR sobi procenili da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

Samo dva minuta kasnije Ben Čilvel je imao odličnu priliku da postigne pogodak, ali kao ni Salah nije imao sreće sa postizanjem golova na ovom meču. Alison je zablistao na gol-liniji i otklonio opasnost pred svojim golom.

PREMIJER LIGA - 1. KOLO

Petak

Barnli - Mančester Siti 0:3 (0:2)

/Haland 4, 36, Rodri 75/

Subota

Arsenal - Notingem Forest 2:1 (2:0)

/Nketija 26, Saka 32 – Avoniji 82/

Bornmut – Vest Hem 1:1 (0:0)

/Solanke 83 - Boven 51/

Brajton – Luton 4:1 (1:0)

/Marš 36, Pedro pen 71, Adingra 85, Ferguson 90+6 - Moris pen 81/

Everton – Fulam 0:1 (0:0)

/Rid 73/

Šefild Junajted – Kristal Palas 0:1 (0:0)

/Eduard 50/

Njukasl - Aston Vila 5:1 (2:1)

/Tonali 6, Isak 16, 58, Vilson 77, Barns 90+1 - Dijabi 11/

Nedelja

Brentford – Totenhem 2:2 (2:2)

/Mbuemo 26pen, Visa 36 – Romero 11, Emerson 45+4/

Čelsi - Liverpul 1:1 (1:1)

/Disasi 37 - Dijas 18/

Ponedeljak

21.00: (1,33) Mančester junajted (5,70) Vulverhempton (10,5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Luis DijazAksel DisasiMohamed Salah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara