To je to: Real doveo Kamavingu za 31.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 18:38

Ugovor na šest godina

Starine bi rekle „kad nema kiše dobar je i grad“. Florentino Perez kaže: „Ako ne može jedan Francuz, evo ga drugi". Eduardo Kamavinga je novi fudbaler Real Madrida.

Španski gigant je potvrdio da je doveo vezistu Rena i sa njim potpisao ugovor na šest godina, do poslednjeg dana juna 2027. Platio ga je 31.000.000 evra, uz bonuse, zavisne od igara 18-godišnjeg centralnog veznog poreklom iz Anogle.

Izabrane vesti

Na transferu Kamavinge Real je radio dve godine. Još dok se kao dečačić pojavio u prvom timu Rena, Kamavinga je privukao pažnju najjačih evropskih klubova, skauti kraljevskog su detaljno pratili svaki njegov korak, u vreme trenerskog mandata Zinedina Zidana pokušavali na razne načine da ga dovedu, ali nikako nije išlo. Ren je bio uporan, razmatrao je ponude sa drugih adresa, njegov predsednik čak ga cenio na više od 50.000.000 evra, ali kako je momak ušao u poslednju godinu ugovora i odbio je da produži saradnju, klub iz Bretanje je kapitulirao.

Minulih dana trpeo je snažan pritisak Mančester junajteda, u jednom trenutku se činilo da je PSŽ završio posao, ali se Real pojavio sa najboljom ponudom i završio transfer koji je tako brižljivo kuvao.

Kamavinga pokriva poziciju centralnog veziste, što znači da će biti sveža krv u sastavu Karla Ančelotija, koji već ima dosta opcija na sredini terena, u liku Kazemira, Krosa, Modrića, Iska, Valverdea, pa i Sebaljosa...

Potencijalni reprezentativac Francuske je svakako zalog za budućnost. Ionako je regostrova za Kastilju, B tim Reala, što ostavlja prostor Madriđanima za još jedno pojačanje do kraja prelaznog roka.

Kilijan Mbape?



tagovi

Eduardo KamavingaTransferi

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara