Slavlje Orlića posle gola Veljka Nikolića (@MN Press)
Slavlje Orlića posle gola Veljka Nikolića (@MN Press)

To je već mnogo bolje - podmlađeni Orlići tukli Poljsku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.10.20. | 19:57

Nažalost, pređašnji rezultati razlog su što nećemo na U21 EURO po četvrti put zaredom...

Orlićima nije značilo ništa osim prestiža, Poljaci su igrali praktično za prvo mesto u grupi i vrlo moguć direktan plasman završni turnir U21 Evropskog šampionata. I motiv i iskustvo bili su na strani gostiju - Ilija Stolica usled novonastale situacije značajno je podmladio tim, igrao sa nekoliko tinejdžera - međutim bodovi su ostali u Gornjem Milanovcu: Srbija - Poljska 1:0.

Po mnogima najbolji tim naše grupe izgubio je po drugi put u ovim kvalifikacijama i sada mora da čeka eventualni kiks Rusije kako bi se domogao prvog mesta. Mladi Rusi imaju četiri boda više i još jednu utakmicu u Letoniji. Poljacima su ostali susreti sa sa Bugarima i Letoncima kod kuće.

Izabrane vesti

Naši momci za četiri dana gostuju u Estoniji i tamo završavaju ovaj neuspešni ciklus, najverovatnije kao četvri u grupi. Podsetimo, biće ovo prvi put od 2013. godine da se srpska U21 reprezentacija nije plasirala na završni turnir.

Mada značajno mlađi od rivala izabranici Ilije Stolice odlično su se držali i na kraju zaslužili pobedu. Gol odluke postigao je vezista Crvene zvezde Veljko Nikolić koji se najbolje snašao u gužvi pred golom Poljaka u 11. minutu meča...

Srbija je igrala u sastavu: Đ. Petrović - Eraković, Marković, Mićević, Kamenović (Šehović) - I. Ilić (Topić), Nj. Petrović (Lukić), Nikolić - Gavrić (Stuparević), Tedić, Stevanović (Bosić).

KVALIFIKACIJE ZA EP - GRUPA 5

Petak

Rusija - Estonija 4:0 (4:0)

Bugarska - Letonija 1:0 (0:0)

Srbija - Poljska 1:0 (1:0)



tagovi

Ilija StolicaSrbija U21EURO U21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara