Žota posle pogotka (© AFP)
Žota posle pogotka (© AFP)

To nije derbi, to je moć! Klop je dobro podmazao mašinu i samo melje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.11.20. | 22:14

Lester bez šansi na Enfildu

Ni „d“ od derbija. Aktuelni šampion u punoj snazi, nekadašnji bez ideje kako da iskoristi velike kadrovske probleme Jirgena Klopa. Raspredalo se danima kako bi Lester mogao da ugrozi povredama uzdrmani tim sa Enfilda, pretpostavljalo se da ne mogu Crveni bez nekoliko glavnih poluga da izdrže pritisak, a onda je došla završna utakmica nedeljnog programa 9. premijerligaškog kola i u njoj je lukavi Nemac uhvatio Lisice u zamku prepotencije, kritičarima zapušio usta, kao da je želeo da kaže da i bez pola tima može da uzme meru sastavu Brendana Rodžersa – 3:0.

Ne da ga je pobedio, nego igrom ponizio. Za sve na terenu pitao se samo domaćin. Bez Salaha, Van Dajka, Hendersona, Trenta Aleksandra, Tijaga Alkantare, Gomeza i nekih ne toliko bitnih igrača očitao je lekciju timu koji je pre ovog meča imao šest vezanih pobeda u svim takmičenjima i poravnao sa Totenhemom na čelu tabele.

Izabrane vesti

Pre pauze Liverpul je doneo bod sa terena Mančester Sitija. Kad su se završile reprezentativne obaveze, tokom kojih je Klop ostao bez još nekih aduta, dopisao je još tri, na osnovu automatizama, kao plod kontinuiteta nekadašnjeg stratega Borusije iz Dortmunda. Za nedvosmislen zaključak: nije bitno ko, nego kako. Stekao se utisak da bi isti ishod bio taman da je Klop izveo omladince, a koliko čak i oni umeju da budu opasni najbolje se uverio Everton prošle sezone.

Ovako su se seniori rastrčali Enfildom, ne ostavljajući gostima ni zrno šanse. Štaviše, sami igrači Lestera su pali pod pritiskom. Tako je Džoni Evans otvorio serijju autogolom sredinom prvog dela, da bi malo pre odlaska na odmor proradila jedna od najjačih poluga Liverpulove igre. Centaršut s boka. S leve strane je ubacio Endi Robertson, Diogo Žota skočio i glavom nastavio teror protivničkih golmana. I postao prvi fudbaler u istoriji koji je na početne četiri utakmice na Enfildu bio strelac. I to je Klopova zasluga, kad je projektovao Portugalca za napadačku liniju svog tima.

Lester se već tad predao. Ništa mu nije pšolazilo za nogom. Može da bude srećan što je samo triput kapitulirao. Mogao je bar još toliko, pošto su Firmino i Mane u razmaku od nekoliko sekundi pogađali okvir gola, da bi Brazilac, pred kraj, našao put do mreže.

Za produžetak niza bez poraza kod kuće u Premijer ligi. Trenutno iznosi 64 utakmice.

PREMIJER LIGA – 9. KOLO

Subota

Njukasl – Čelsi 0:2 (0:1)

/Fernandez 10ag, Abraham 65/

Aston Vila – Brajton 1:2 (0:1)

/Konsa 47 – Velbek 12, Marč 56/

Totenhem – Mančester Siti 2:0 (1:0)

/Son 5, Lo Selso 65/

Mančester Junajted - Vest Bromvič Albion 1:0 (0:0)

/Bruno Fernandeš 56pen/

Nedelja

Fulam - Everton 2:3 (1:3)

/Rid 15, Loftus Čik 70 - Kalvert Luin 1, 29, Dukure 35/

Šefild junajted – Vest Hem 0:1 (0:0)

/Ale 56/

Lids – Arsenal 0:0

Liverpul – Lester 3:0 (2:0)

/Evans 21 ag, Žota 41, Firmino 86/

Ponedeljak

18.30: (2,80) Barnli (2,85) Kristal Palas (2,90)

21.00: (2,40) Vulverhempton (3,20) Sautempton (3,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Diogo ŽotaRoberto FirminoLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara