Kepa (© Reuters)
Kepa (© Reuters)

To su te Tuhelove ideje: Kepa mu bio rezerva, sad ga hoće za prvog golmana

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.08.23. | 11:07

Bajern u napadu na „jedinicu“, spremna i alternativa

Došli su štoper (Kim Min), levi bek (Rafael Gereiro) i centralni vezni (Konard Lajmer), čeka se napadač, ali svaki ozbiljan tim mora da ima i kvalitetnog golmana, zbog čega će Bajern do kraja prelaznog roka pokušati da dovede kvalitetnog čuvara mreže, usled saznanja da se Manuel Nojer, verovatno, neće vraćati na teren do kraja kalendarske godine.

Daleko od toga da Sven Ulrajh nije kvalitetan, ali nije baš ni toliko dobar da uliva poverenje, jer je večito živeo u kapitenovoj senci i zato su u Mihnenu zabrinuti kako bi se snašao kao prvi izbor. Još kad se ima na umu da je Jan Zomer prodat Interu, a Aleksander Nibel otišao na pozajmicu u Štutgart, logično je što Bavarci tragaju za još jednim golmanom.

Izabrane vesti

Prema informacijama Florijana Platenberga, iz nemačkog ogranka Skaj sporta, „večiti šampion“ će probati da dovede Kepu Arisabalagu. Sad, da li je Španac bolji od Ulrajha teško je oceniti, jer za sve ovo vreme, a prošlo je pet godina otkako je stigao u Čelsi, nije nikog ubedio da je rešenje na duge staze, pa ga je tako i istisnuo Eduard Mendi.

No, Tomas Tuhel koji ionako ima neke teško razumljive ideje „zapeo“ je za Kepu, jer ga poznaje iz mandata na Stamford bridžu, iako mu je tad bio rezerva, jer je branio baš Mendi i pomogao Plavcima da osvoje Ligu šampiona 2021. u Portu.

Iz Nemačke sugerišu da su čelnici Bajerna uspostavili kontakt sa kolegama iz Čelsija i zasad je dijalog više informativne prirode. Mada je veliko pitanje kako će Englezi reagovati na predlog, pošto su ostali bez Mendija (preselio se u Saudijsku Arabiju), a doveli Roberta Sančesa iz Brajtona da bude konkurencija Kepi.

Što se Bajerna tiče, već je dobio dve „korpe“ iz Premijer lige. Jednu golmansku, jer nije uspeo da se dogovori sa Brentfordom oko transfera Davida Raje, a još veću napadačku iz Totenhema, s obzirom da Dani Levi ne pušta Harija Kejna.

Na Alijanc areni su spremili rezervnu varijantu ako ne uspeju da dobiju Kepu. U pitanju je Heronimo Rulji iz Ajaksa, koji ionako prodaje sve što vredi i dovodi maltene anomimuse, dok oko Jasina Bonoa iz Sevilje ne postoji saglasje da je dovoljno kvalitetan za tu sredinu. Kao da Kepa jeste...


tagovi

Kepa ArizabalagaBajern MinhenČelsiLetnji prelazni rok 2023Transferi

Obaveštavaj me

Čelsi
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara