To već liči na Partizan: Petarda u Humskoj, het-trik Asana, projektil Zdjelara i sveprisutni Natho (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 22.08.20. | 21:27

Inđija nije imala šanse – 5:0

Partizan kakav se čekao. I kakav bi trebalo uvek da bude. Bar na „malim“ utakmicama. Ako se posmatra isključivo rezultat ispalo bi da je rešio sve probleme, pošto je posle debakla u Novom Pazaru vezao tri pobede bez primljenog gola. Baci li se oko na igru jasno je da još nije sve po volji Sava Miloševića, ali je svakako bolja nego što je bila. Dovoljna da klaj-klaj varijantom u prvom i drastičnim ubrzanjem u drugom delu pokaže Inđiji ko je gazda u Humskoj 1 i napravi finu uvertiru za evropsku premijeru – 5:0.

Za nju su posebno motivisani Bibars Natho i Takuma Asano. To što ga nije bilo u sastavu za mečeve sa Javorom i Radnikom očigledno je inspirisalo Izraelca: golom, asistencijom i ključnim pasom vodio je crno-bele do šestog uzastopnog slavlja nad gositma iz sremske ravnice, a sebe nametnuo kao lidera ekipe koja će u četvrtak na istom mestu dočekati RFS. Još ako se ima u vidu da je japanski krilni napadač autoriziovao prvi het-trik po dolasku u Beograd deluje da će Grobari mirnije spavati pred meč sa Letoncima nego s početka sezone kad su im miljenici skoro svakim potezom dizali kosu na glavi.

Izabrane vesti

U petom superligaškom kolu nervoze kod crno-belih nije bilo. Sve vreme su kontrolisali zbivanja na terenu i rutinski dopisali tri boda uoči sedmice u kojoj će posle duela prvog eliminacionog kola za plasman u Ligu Evrope gostovati Vojvodini. Ovaj Parni valjak već na nešto liči.

Pobeda viceprvaka Srbije je čista, iako je „najavljena“ iz penala. Opravdanog, pošto je Stefan Veličković u 20. minutu oborio Filipa Stevanovića, a Natho sigurnom realizacijom udarca sa 11 usmerio Parni valjak ka pobedi kakva mu je bila potrebna. Osim pokušaja Umara Sadika sa distance i nekoliko zanimljivih proboja po desnoj strani, u prvom delu nije bilo nekog šmeka u igri favorita, sve vreme provodio je na polovini rivala i bio – bezopasan!? Toliko da je često igrao u širinu i vraćo loptu unazad.


Čim je pormenio pristup i postao direktniji videlo se koliko može da bude opasan. Za 20-minuta u drugom poluvremenu spakovao je tri lopte u mrežu Milivoja Prekovića, podsetivši na lanjske partije kad je goledama zadobio poverenje navijača. Najpre dupli pas Asana i Natha i egzekucija Japanca, potom projektil Saše Zdjelara sa više od 25 metara koji će konkurisati za mesto u TV špicama – sigurno najlepši detalj meča, dokaz da Zlatnom Orliću sa Novog Zelanda prija kapitenska trka – dubinsko dodavanje Natha, atraktivno spuštanje Sadika i drugi gol nekadašnjeg člana Arsenala, koji se ponajviše obradovao svom trećem, Partizanovom petom pogotku posle proboja rezerviste Đorđa Ivanovića po desnoj strani.

Igra mačke i miša...

Gosti iz Inđije, postavljeni u dupli blok ispred Prekovića, imali su samo jednu misao na umu. Da prime što manje golova. Nije im uspelo. Mogli su da poprave utisak da je jednu od retkih grešaka Vitasa kaznio Dimitrov, da je udarac Đorđevića sa distance bio precizniji ili da je u drugom delu očito talentovani Nešković birao jednostavnija rešenja. Napadač Brana ilić ostao je pratično bez šanse da zapreti bivšem klubu, a trener Bratislav Živković bez rešenja kako da postigne gol iz igre. Prošlo je već pet kola.


PETO KOLO SUPERLIGE SRBIJE

PARTIZAN – INĐIJA 5:0 (1:0)

/Natho 20pen, Asano 48, 65, 76, Zdjelar 61/

Beograd

Stadion Partizana

Igrano bez prisustva publike

Sudija: Novica Anđelovski

PARTIZAN: Popović – Miletić, Vitas, Banjak, Urošević – Zdjelar, Šćekić (od 82. Smiljanić) – Stevanović (od 63. Ivanović), Natho (od 71. D. Stojković), Asano (od 82. Čolić) – Sadik (od 71. Matić): Trener: Savo Milošević.

INĐIJA: Preković – Veličković, Krneta, Bakić, Protić (od 77. M. Ilić) – Đorđević, Purtić (od 56. Aleksić) – Dimitrov (od 79. Jovanović), Bastajić, Eliomar (od 56. Tripković) – B. Ilić (od 56. Nešković): Trener: Bratislav Živković.

SUPERLIGA SRBIJE – 5. KOLO

Petak

Proleter NS - Crvena zvezda 0:1 (0:0)

/Ben 76/

TSC Bačka Topola - Metalac GM 2:3 (0:1)

/Tomanović 67, Lukić 70 - Katanić 16, 60, 75/

Subota

Čukarički - Bačka 1:0 (0:0)

/Kajević 76/

Javor - Radnik 2:1 (2:1)

/Luković 7pen, Maričić 23 - Spasić 30/

Spartak - Radnički Niš 2:0 (2:0)

/Marčić 14, Savković 41/

Partizan - Inđija 5:0 (1:0)

/Natho 20pen, Asano 48, 65, 76, Zdjelar 60/

Nedelja

17.30: (4,40) Napredak (3,50) Vojvodina (1,85)

19.00: (1,32) Voždovac (5,30) Zlatibor Čajetina (9,50)

19.00: (2,10) Mačva (3,45) Novi Pazar (3,50)

19.00: (1,35) Mladost (4,90) Rad (9,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Saša ZdjelarBibras NatkoTakuma AsanoFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara