Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tobdžije bez municije, nula u gradskom derbiju sa Palasom

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 22:55

Orlovi peti put zaredom nisu poraženi od Arsenala

Arsenal nije napravio dovoljno na Emirejtsu da bi u gradskom derbiju slomio uvek nepredvidivi Kristal Palas, pa je morao da se pomiri sa razočaravajućih 0:0. Seriji od tri premijerligaške pobede Tobdžija, ondosno četiri trijumfa u svim takmičenjima je došao kraj, a praksa nerešenih ishoda u dulelima ova dva londonska tima je nastavljena – četvrti put u poslednjih pet utakmica nije bilo pobednika.

Neće Arsenal biti zadovoljan bodom na svom stadionu jer je propuštena prilika da se celim plenom bar na neko vreme preskoče Čelsi, Vest Hem i Aston Vila, odnosno avanzuje sa 11. na osmu poziciju. Međutim, na osnovu prikazanog nemaju baš mnogo prostora za jadikovanje, jer nisu prikazali briljantan fudbal, pa je konačan ishod verovatno i najrealniji.

Izabrane vesti

Četa Roja Hodžsona odigrala je izuzetno hrabro prvo poluvreme na Emirejtsu, uputila devet udaraca ka golu rivala od kojih je dva morao da brani Bernd Leno. Par minuta pre odlaska na odmor nemački čuvar mreže je prvo zaustavio pokušaj glavom Kristijana Bentekea, a potom i udarac najboljeg igrača Orlova Vilfreda Zahe. I Lenov kolega sa suprotne strane terena Visente Guaita nije bio nezaposlen u prvih 45. minuta – sredinom poluvremena zaustavio je opasan pokušaj Pjer-Emerika Obamejana i osujetio ga u nameri da dođe do tek četvrtog prvenstvenog gola ove sezone.

Posle pauze utakmica je nastavljena u sličnom intenzitetu, samo se odnos snaga promenio, pa su izabranici Mikela Artete u češće pokušavali u drugom delu. U 55. minutu spoljni deo mreže pogodio je Aleksander Lakazet, osam minuta kasnije Ajnsli Mejtland Najls tukao je pravo u Guaitu.

Možda bi Kristal Palas skinuo skalp gradskom rivalu da u 69. minutu kontru gostiju, odnosno pas Zahe za Bentekea sjajnim uklizavanjem nije prekinuo i raščistio Granit Džaka. Rezervista Džordan Aju, je minut pre kraja povukao kontru Orlova, ali mu se isprečio Ektor Beljerin, malo pre nego što je Andre Mariner svirao kraj.

Palas peti put zaredom nije poražen od Arsenala, koji je uoči utakmice bio tim iz engleske prestonice sa najboljim učinkom u sučeljavanjima rivala iz Londona ove sezone.

PREMIJER LIGA - 18. KOLO

Utorak

Šefild junajted – Njukasl 1:0 (0:0)

/Šarp 72p/

Vulverhempton – Everton 1:2 (1:1)

/Neveš 14 – Ivobi 6, Kin 77/

Sreda

Mančester Siti - Brajton 1:0 (1:0)

/Foden 44/

Totenhem - Fulam 1:1 (1:0)

/Kejn 25 - Kavaleiro 74/

Četvrtak

Arsenal - Kristal Palas 0:0

***kvote su podložne promenama

Utorak 19.01.

Vest Hem - VBA

Lester - Čelsi

Sreda 20.01.

Lids - Sautempton

Fulam - Mančester Junajted

Četvrtak 21.01

Liverpul - Barnli

Odloženo

Aston Vila - Totenhem



tagovi

ArsenalKristal Palas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara