Mikel Arteta hrabri fudbalere Arsenala (©Reuters)
Mikel Arteta hrabri fudbalere Arsenala (©Reuters)

Tobdžije su specijalisti za kup takmičenja, Sveci oslabljeni

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.01.21. | 09:46

Sautemptonu nedostaje osmorica igrača protiv Arsenala, ali se u tim vraća najbolji strelac Dani Ings posle povrede i preležanog virusa korona. Siti bez De Brujnea, Vokera, Aguera, Akea... Brajton nekompletan

Prethodnih godina Arsenal je posrtao u Premijer ligi, ali je bio veoma uspešan u FA kupu. Španac Mikel Arteta je sa Tobdžijama prošle sezone uspeo da osvoji ovo takmičenje, a na početku ove i Superkup posle trijumfa protiv šampiona Liverpula posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Tim iz Londonda danas gostuje Sautemptonu (13.15) u najzanimljivijem meču dana u okviru šesnaestine finala najstarijeg takmičenja na svetu. Dobra vest za Svece da se u tim posle povrede i preležanog virusa korona vratio najbolji igrač i strelac Dani Ings. Međutim, domaćin će na megdan Arsenalu bez čak osmorice igrača. Poslednji peh za prijatno iznenađenje Premijer lige je teška povreda ligamenta kolena Irca Villijama Smalbona koji je završio sezonu. Od ranije povređeni su Janik Vestergard, Oriol Romeu, Musa Đenepo, Majkl Obafemi, Nejtan Redmond, Natan Telja i Mohamed Salisu.

Izabrane vesti

Menadžer Arsenala Mikel Arteta može da računa skoro na najjači sastav na jugu Engleske. Pablo Mari se još nije oporavio, dok su Dani Sebaljos, Gabrijel Martineli i Nikolas Pepe u konkurenciji za tim. Sautempton je dobio Arsenal samo jednom u poslednjih devet utakmica u svom takmičenjima i to u decembru 2018. godine u Premijer ligi (3:2). Tobdžije su slavile pet puta, a tri puta je meč završen bez pobednika.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ARSENAL DA BUDE NA JEDNOM OD PRVA ČETIRI MESTA U PREMIJER LIGI JE 15,0.

Brajton će protiv Blekpula (16.00) da bude oslabljen neigranjem nekoliko važnih fudbalera. Van stroja su Tarik Lampti, Dani Velbek, Adam Lalana, Alireza Jahanbakš i Eron Konoli.

Vicešampion Engleske, Mančeseter Siti, ne bi trebalo da ima problema na gostovanju Čeltenamu (18.30). Loše vest sa Etihada. Po ko zna koji put u poslednjih nekoliko godina povredio se Belgijanac Kevin de Brujne. Kapiten Građana povredio je zadnju ložu tokom susreta sa Aston Vilom u Premijer ligi i prema informacijama iz Engleske čekaju ga najmanje četiri, u najgorem slučaju šest nedelja pauze.

Za ovaj meč Pep Gvardiola ne može da računa i na Kajla Vokera i Natana Akea. Zbog virusa korona u timu neće biti ni argentinskog napadača Serhija Kun Aguera. Erik Garsija i Ejmerik Laport su se oporavili od povreda i biće u konkurenciji za tim.

Šefild Junajted će teško do opstanka u Premijer ligi, a šansu traži u FA kupu. Protiv Plimuta (16.00) u timu neće biti Bena Ozborna, Olija Mekburna i Lisa Museta. Džej Rodvel je spreman za meč. Irski štoper Džon Egen je dobio peti žuti karton u meču protiv Totenhema, ali će danas da istrči na teren na Bramal Lejnu. Propustiće naredni meč prvenstva, kada "fenjeraš" u Premijer ligi bude igrao s Mančester Junajtedom na Old Trafordu.

Ekipa iz Šefilda ima odličnu tradiciju u deulima sa Plimutom. Premijerligaš je dobio pet od poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima. Biće ovo prvi meč ova dva tima još od decembra 2014. godine kada je Junajted dobio Plimut sa 3:0 u drugom kolu FA kupa.


tagovi

Dani IngsSautemptonMančester SitiArsenalFA kup

Obaveštavaj me

Arsenal
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara