Pogodak Tokmaka sa 11 metara (© Reuters)
Pogodak Tokmaka sa 11 metara (© Reuters)

Tokmak je nezaustavljv: Igra sam, daje i namešta golove, Fradi dobio sa desetoricom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 23:01

Skupoceni sastav Trabzona poklekao u Budimpešti – 2:3

Za večite nedosanjan, za Fradi zlatan vredan. Tri godine su pokušavali čelnici što Partizana, što Crvene zvezde da ubede Tokmaka Nguena da se preseli u Beograd, ali afričkom ofanzivcu se očigledno dopada u Budimpešti, gde je izrastao u prvu zvezdu Ferencvaroša i status najboljeg igrača mađarskog velikana potvrdio na otvaranju Grupe H Lige Evrope.

Zeleno-beli su pred krcatim stadionom propustili savladali Trabzon (3:2) i dobili potvrdu da u liku momka rođenog u Keniji, a stasalog na norveškim terenima, imaju snažnog oslonca u nastavku takmičenja. Tokmak je bio centralna figura susreta, dao je dva gola i namestio jedan, međutim, što se ispostavilo dovoljnim da ekipa Stanislava Čerčesova osvoji tri boda.

Izabrane vesti

Snalažljivost Tokmaka uočljiva je bila već na startu, kad se zavukao iza leđa odbrane Trabzona i elegantno ubacio loptu u mrežu, pred kraj prvog dela je realizovao jedanaesterac, između provukao loptu do novajlije iz Šerifa, Adame Traorea, pa je ispalo da je taj afrički tandem najzaslužniji za sjajno izdanje Ferencvaroša. Inače, Nguen ima 45 golova i 29 asistencija otkako je pre tri i po godine stigao u Budimpeštu.

Ponekad deluje da igra sam, da nema dovoljno kvalitetnih ili makar koncentrisanih saigrača, jer je još u 16. mintu Eldar Ćivić nagazio protivnika, zaradio crveni karton i ostavio domaće sa desetoricom. Činjenica da je morala 74 minuta da igra sa desetoricom predstavljala je ogromno opterećenje za domaćina, koji je trpeo snažan pritisak skupocenog sastava sa obala Crnog mora.

Razlog je činjenica da je proradilo zvučno pojačanja Trabzona. Vazduh je gostima pred kraj prvog dela udanuo novi napadač Maksi Gomez, premijernim golom otkako je stigao iz Valensije, da bi u nastavku pogodio rezervista Bozuk, pritisak na gol Dibuša bio je ogroman, čak je tim Abdulaha Avdžija postigao gol za 3:3 preko još jednog centarfora, Jusufa Jazidžija, ali ga je VAR poništio, pa su bodovi ostali u Budimpešti.



---------------------------------------------

LIGA EVROPE, GRUPA H, PRVO KOLO

FERENCVAROŠ – TRABZON 3:2 (3:1)

/Nguen 5, 44 pen, Traore 29 – Gomez 39, Bozok 72/

Ferencvaroš: Dibuš – Vingo, Mae, Knoester, Ćivić – Vešei (od 76. Liduni), Bešić (od 90. Bešić) – Zakariasen, Nguen (od 76. Gojak), Traore – Boli.

Trabzon: Taha – Stiger Larsen, Bartra, Viktor Ugo (od 46. Elmali), Densvil (od 72. Đanini) – Gbamin (od 46. Hamšik) – Omur (od 46. Bozuk), Bakasetas, Bardi (od 46. Jazidži), Trezege – Gomez.

LIGA EVROPE, GRUPA H, PRVO KOLO

Crvena zvezda – Monako 0:1 (0:0)

/Embolo 74 pen/

Ferencvaroš – Trabzon 3:2 (3:1)

/Nguen 5, 44 pen, Traore 29 – Gomez 39, Bozok 72/



tagovi

FerencvarošTokmak NguenLiga EvropeTrabzon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara