Tomislav Karadžić u društvu Ivana Ćurkovića
Tomislav Karadžić u društvu Ivana Ćurkovića

Tole Karadžić za MOZZART Sport: Partizan klizi ka stečaju, spreman sam da pomognem

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.04.19. | 12:36

"Bez Evrope klub će se urušiti", kaže nekadašnji predsednik crno-belih o čijem se povratku u Humsku već neko vreme nezvanično šuška

Teška je sezona za Partizanom. Što je najcrnje, još nije kraj, pa bi mogla da bude i katastrofalna, ukoliko crno-beli ne izbore izlaz u Evropu. Oko Humske 1 sve se nekako umirilo, ućutalo, upalo u nekakvu letargiju, kao da su svi digli ruke od Parnog valjka. Gotovo da se ni kritika više ne čuje.

Tišinu razbija nekadašnji predsednik Partizana Tomislav Karadžić. Kaže, uvhatili smo ga i "navukli" da prozbori nešto o klubu kojem je bio lider. Svoja zapažanja izneo je uz ogradu da ne želi nikog da povredi ili naljuti u Humskoj 1. Ali, jasno da ovako više ne ide...
"Šta reći, a da bude lekovito? Vreme koje prolazi na ovakav način, nije saveznik Partizanu. Mislim da je ekonomska situacija pritisla klub i da je to glavni razlog loših rezultata, da se to mnogo odražava na kvalitet tima. Žao mi je što je Partizan u ovakvoj situaciji, ne želim mojim rečima nikog da uvredim, ali mislim da je vreme da neko i nešto kaže na tu temu", počeo je Karadžić.

Izabrane vesti

I onda izneo svoju procenu stanja u Humskoj.
"Ako se ovako nastavi, Partizan se približava stečaju. A, pošto se takve stvari na Balkanu ne rade, ne plaća se ceh na taj način kao što je to uradio Rendžers u Škotskoj, onda bih rekao da se bližimo prinudnoj upravi u klubu".

Karadžić je već jednom došao u Partizan kada je gorelo, stišao je vatru i osvojio onu prvu od šest titula u nizu. Zbog toga smtra da ima recept kako se kriza može ponovo preseći i izlečiti.
"Potrebno je da u klub dođe 10-15 privrednika, da unesu deo novca, a potrebna je i veća pomoć države. Pomaže se nešto oko dobijanja evropske licence, ali to je kap u moru, problemi su mnogo veći. Ne znam sad pouzdano koliki je klupski dug i kakva je njegova struktura, ali verujem da nije mali i da stalno raste, jer prihoda nema ni sa jedne strane. Partizanu je potrebno da se napravi jedan novi model organizacije, po kojem će klubu krenuti od početka, od nule".

Iliev je otišao, da li će i Vučelić i Vazura?

Sada, na današnji dan, kaže Karadžić, prioritet je Evropa.
"Potrebno je fokusirati se na borbu za međunarodnu scenu. To je sad najveći prioritet, jer bez Evrope Partizan će se urušiti. Što manje nervoze u finišu sezone, da se u miru dobiju poslednje četiri utakmice. A, posle toga bi bio red da se zakaže klupska Skupština i da se podnesu izveštaji. Imam neodoljiv utisak da je Partizanu potrebna pomoć. Moraju se napraviti neki radikalni potezi, da se napravi sanacioni program, pa za dve-tri godine da se klub vrati na nivo koji Partizanu pripada".

Ključno pitanje: Da li je Tomislav Karadžić zainteresovan da se vrati u Partizan, kao što to fudbalska čaršija danima bruji?
"Partizanu je potrebna pomoć svih pravih partizanovaca, u kojem obliku i načinu, nije ni bitno. Spreman sam da pomognem klubu, ali ako će to da prođe u dobroj atmosferi, da ne bude povređenih, nezadovoljnih. Na prvom mestu, najvažnija stvar je da se uradi taj sanacioni program, posle kojeg bi svi imali jasnu situaciju i posle kojeg bi klub mogao da krene dalje".

I oseka navijača, razdvojenost na tri frakcije, problem je koji teško muči Partizan, smatra nekadašnji lider crno-belih.
"Znam da će ova moja priča imati odjeka i među navijačima. Znam da postoji i taj problem koji mora da se reši, te tri frakcije koje se ne slažu. Imam utisak kao da to neko sa namerom radi, da ne bi postojalo jedinstvo među grobarima. Navijači Partizana moraju da budu jedinstveni i bez 15-20.000 ljudi na stadionu nema oporavka", poručuje Tomislav Karadžić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Tomislav Karadžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara