(© Frozinone)
(© Frozinone)

Toliko bled da ga nijedan trener neće: Real ga platio 30.000.000 evra, a Rejnijer ni da opeleli

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.10.23. | 14:34

Brazilac još bez debija u Seriji A

Kad ne igraju, umeju sportisti da posegnu za različitim izgovorima. Fudbaleri često koriste onaj kako se „ne uklapaju u filozifiju trenera“ ili ih pojedini stratezi „ne vide ni na mapi“, ali je teško objasniti kako Brazilac Rejnijer nikako da proigra ni na jednoj adresi otkako je stigao u evropski fudbal.

Već je četvrta godina i isto toliko stanica je prošao krilni napadač, ali mu nešto očigledno nedostaje da bi zaigrao u Ligama petice. Negativni trend pokušao je da prekine privremenom selidbom iz Reala u Frozinone, međutim, na debi u Seriji A čeka. Iako je stigao na pozajmicu u završnici letnjeg prelaznog roka, posle čega su odigrana četiri kola u Italiji, Rejnier nikako da ubedi Euzebija di Frančeska da je vredan prilike, te je sve mečeve dosad odlgedao sa klupe. Bio je rezervista u nerešenim ishodima sa Salernitanom i Fjorentinom, kao i porazima od Sasuola i Rome, a bilo kakav da je rezultat na semaforu i odnos snaga na terenu Di Frančesko nije našao za shodno da mu pruži šansu.

Izabrane vesti

Nije prvi. Probali su da ga trgnu Marko Roze, Lusijan Favr i Edin Terzić u Borusiji – nije vredelo. Isto kao i kod Mičela, iako strateg Đirone neguje ofanzivan fudbal i oslanja se na krila. Jedino je kod Raula u mladom timu Reala (Kastilja) bio učinkovit (tri utakmice, dva gola, jedna asistencija), ali od momka plaćenog 30.000.000 evra se očekivalo više. Sigurno ne da igra za razvojni tim, ali je malo ko mogao da pretpostavi da će biti daleko slabiji od Rodriga ili Vinisijusa, značajnih u seniorima Reala, a dovedenih kao prethodnica zemljaku.

Ni Zinedin Zidan, ni Karlo Ančeloti ga nisu ozbiljno shvatili, niti se Rejnier postarao da ih ubedi da je igrač kakav je nagoveštavao da bi mogao da postane dok je bio u Flamengu. Zato ga je Real slao na pozajmice, s tim da ni kaljenja nisu pomogla, pa tako bezmalo četiri godine od potpisa (januara 2020) još nije debitovao za Kraljevski klub. Deluje da je to sad nemoguća misija, iako ga Madriđani i dalje drže pod ugovorom (do 2026).

Izdanjima na drugim adresama Rejnijer nije pokazao da je spreman za veliku scenu. Za dve sezone u Borusiji 740 minuta raspoređenih na 39 utakmica. Prosečno, 18,9 po meču. Pritom, čak 42 propuštena susreta za Milionera, da se ni sekund nije pojavio na terenu. U Đironi 620 minuta na obračunu 18 susreta (dva pogotka, jedna asistencija), mada je samo jednom odigrao ceo meč. Delovalo je da bi situacija mogla da se promeni u Frozinoneu...

Popravlja se po pitanju kondicije, ali imam mnogo opcija na krilnim pozicijama i svi momci angažovani letos mi stvaraju 'problem' koga da promovišem u startere“, istakao je trener povratnika u Seriju A, Euzebio di Frančesko, međutim, Brazilca i dalje nema na radaru.


tagovi

RejnijerFrozinoneSerija AReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara