Tomica Ivković trener Želje

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.06.21. | 14:57

Neočekivana vest iz Sarajeva

Hrvatski stručnjak Tomislav Ivković novi je trener sarajevskog Željezničara. Već dugo su Plavi sa Grbavice u potrazi za novim trenerom, jer nakon odlaska Amara Osima pa kratke epizode Blaža Sliškovića, niko nije hteo da se lati nimalo laganog posla.

Tokom pauze, spominjala su se mnoga imena kao potencijalni treneri, a danas je klub i zvanično potvrdio da će to biti proslavljeni golman.

Izabrane vesti

„Poenta priče je da moramo krenuti od nule, da klub dovedemo u normalno stanje. Radićemo više na Omladinskok školi, jer danas nema kluba u regiji da može živeti bez svojih igrača. Niko kao domaći igrači ne mogu motivisati i zadovoljiti publiku. Moramo što pre stabilizovati ekipu, napraviti dobru selekciju igrača i priključiti nekoliko juniora. Došao sam jer poziv Želje imponuje. Željo je institucija i Božji putevi su čudni, jer je moj trenerski idol i čovek sa kojim sam povezan prijateljski godinama Ivica Osim. Neće ništa moći preko noći, apelujem na navijače da nas podrže u teškim vremenima. Stvaranje ekipe je proces koji traje, tako da moramo razmišljati u tom pravcu i verujem da ćemo napraviti dobre stvari“, istakao je Tomislav Ivković za službenu stranicu Željezničara.

Prozivka fudbalera i prvi trening zakazan je za ponedeljak u 9 časova, a ono što je takođe poznato jeste da će Ivkoviću pomagati Armando Marenzi, koji je kao trener radio uglavnom u Hrvatskoj.

Tomislav Ivković je u fudbalskoj karijeri branio za zagrebački Dinamo, Crvenu Zvezdu, a nastupao je još u Tirolu, Vineru, Genku, Sportingu, Estorilu, Belenenšešu. Za reprezentaciju Jugoslavije upisao je 38 nastupa.

Trenersku karijeru počeo je kao pomoćnik Zlatku Kranjčaru u reprezentaciji Hrvatske, dok je samostalni trenerski posao počeo u Međimurju. Od 2011.do 2016.godine bio je trener zagrebačke Lokomotive, odakle je otišao u Saudijsku Arabiju. Nakon povratka u Hrvatsku vodio je Slaven Belupo i Rudeš, a poslednji angažman imao je u Interu iz Zaprešića.


tagovi

Tomislav Ivković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara